Amenajarea gradinii

#gradina colorata #flori gradina #amenajare gradina #gradina

Cum sa ai o gradina colorata in aceasta primavara

Primavara bate la usa, iar natura incepe sa revina la viata. Nimic nu ii poate bucura pe gradinari mai mult decat o gradina plina de flori colorate, care sa le incante privirea in fiecare zi.

 

Insa in momentul in care pregatesti gradina pentru primavara si vrei sa te bucuri de culori vii, proaspete, trebuie sa tii cont de cateva tenici de amenajare a gradinii.

1. Verdele trebuie sa predomine

Indiferent de spatiul de care dispui trebuie sa tii cont de faptul ca verdele trebuie sa fie culoarea predominanta.

Prin urmare nu trebuie sa-ti lipseasca gazonul, care trebuie sa acopere orice petic de teren ramas liber. Pe langa gazon, este important sa adaugi si plante decorative, cu frunze mari, verzi, care sa atraga privirile. Aici ai o multime de variante din care poti alege. Tine insa cont de locul in care le plantezi. Unele plante adora umbra, alatele au nevoie de soare.

2. Flori viu colorate

Pe langa plantele verzi, decorative, adauga si flori colorate, care sa anime gradina. Alege flori albe pe care sa le combini cu flori de alte culori, pentru un contrast cat mai mare. Asa iti vor atrage rapid privirea si te vor bucura cu frumusetea lor.

3. Adauga  borduri colorate

Delimiteaza locurile in care plantezi flori de restul gradinii cu ajutorul bordurilor. Reunta insa la clasicul gri si alege borduri maro, de culoarea lemnului. Vor parea mai naturale, vor atrage atentia si se vor incadra mai bine in peisaj.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului