Amenajarea gradinii

#activitati gradinarit #curatare gradina #amenajare gradina #gradina #flori #mai #gradinarit #gazon

Cum sa ai o gradina superba pana la finalul lunii mai! Trucurile de care trebuie sa tii cont

Ne aflam la jumatatea lunii mai, iar munca in gradina este in toi. Daca vrei sa ai o gradina superba pana la finalul lunii mai este musai sa nu treci cu vederea peste aceste activitati de gradinarit indispensabile, specifice celei de-a doua jumatatii a lunii.

1. Curata gradina

Vantul puternic, furtunile si ploile pot afecta curatenia gradinii tale. Curata toate crengile cazute, frunzele si alte reziduuri aduse de vant in curtea ta.

2. Verifica gazonul

Gazonul are nevoie de ingrijiri frecvente. Asadar, nuuita sa il tunzi ori de cate ori este nevoie. In plus, trebuie sa smulgi toate buruienile ce rasar prin acesta. De asemenea, daca observi locuri in care gazonul lipseste sau este bolnav, inlocuieste portiunea respectiva cu un nou petic de gazon sau planteaza seminte noi.

Atentie! Incepand din a doua jumatate a lunii mai, gazonul trebuie tuns saptamanal la o inaltime de 3-5 centimetri, cu ajutorul unei masini de tuns iarba.

3. Planteaza flori

Nimic nu este mai frumos decat o gradina vesela, plina de flori. Acum este momentul sa plantezi gladiole, dalii, begonii, crini de vară, flori de piatră sau margarete. Tot in aceasta luna poti planta si petunii. Avantajul acestora este ca le gasesti la givecie si le poti transplanta direct in sol. Astfel nu vei fi nevoit sa astepti pana cand acestea cresc si infloresc.

4. Planteaza ierburi aromatice

Ierburile aromatice nu au doar un rol estetic ci multe dintre acestea alunga insectele si sunt numai bune de folosit in retetele favorite. Poti planta ierburi precum marar, cimbru, leustean, oregano, tarhon, salvie, rozmarin, menta, lavanda.

Sursa foto: pixabay.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului