Amenajarea gradinii

#mobilier gradina #amenajarea gradinii #mobila gradina #alegere mobilier gradina

Cum sa alegi cea mai buna mobila de gradina

A venit timpul sa-ti schimbi mobilierul de gradina si inca nu te-ai hotarat asupra obiectelor pe care sa le alegi? Specialistii spun ca orice ai cumpara, trebuie sa tii seama de conceptul designului gradinii si terasei tale. Fie ca alegi piese din lemn ori din metal, toate acestea trebuie sa nu faca nota discordanta cu imaginea casei tale. Iata cateva sfaturi prin care sa alegi cea mai buna mobila de gradina.


Planifica-ti bugetul

Inainte de a te apuca de transformari majore in gradina, fii atent la buget. Calculeaza-ti cu atentie banii si nu ii irosi pe cele mai scumpe obiecte. Cauta in primul rand reducerile oferite de magazinele de profil, apoi solutii practice, nu neaparat luxoase. Functionalitatea este cea mai importanta pentru o mobila de gradina utila si longeviva.


Planuieste exact ce vrei sa faci

Este foarte important sa stii exact cum vrei sa-ti transformi gradina. Vrei ceva mai rustic sau mai modern? O piscina ar merge foarte bine incadrata de cateva sezlonguri, umbrele si o masa enorma de bambus, de exemplu. Doua, trei banci din lemn, o fantana artificiala si doua torte ar fi o alta idee pentru o gradina Feng Shui.


Gandeste-te la spatiu

Important este cat spatiu ai la dispozitie pentru modificarile dorite. Un spatiu mic necesita mobilier mai putin. Ca sfat, poti utiliza mobilier care se poate strange, cum sunt scaunele si mesele pliante. Daca ai un copac mare, poti folosi spatiul din jurul acestuia sa-ti instalezi masa si scaunele. Gandeste-te la zilele toride de vara ce urmeaza sa vina.


Cat timp tii mobila afara?

Piesele cele mai comune de mobilier de gradina sunt de mesele, scaunele si bancile. Daca ai de gand se le lasi tot anul afara, trebuie sa cumperi unele din aluminiu sau fier forjat. In schimb, daca in sezonul rece ai loc unde sa le depozitezi, nu este necesar metalul. Poti utiliza diferite modele din lemn, bambus, ratan etc.


Ce culoare trebuie sa aiba

De cele mai multe ori, este recomandat sa evitati culorile inchise, care restrang vizual spatiul exterior. E de preferat sa folosesti culori calde, care sa dea ideea de spatiu si de prospetime gradinii voastre. Poti sa cumperi si mobila intr-o paleta cromatica mai inchisa, cata vreme nu este ea cea predominanta.

Sursa foto:e-landscapedesign.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului