Amenajarea gradinii

#plante piscina #piscina gradina #amenajare piscina #amenajare gradina

Cum sa alegi plantele potrivite pentru a decora marginile piscinei

Daca ai deja o piscina sau planuiesti sa iti construiesti una anul acesta, cu siguranta te-ai lovit de problema amenajarii marginii acesteia. Indiferent ca pe marginea piscinei ai plantat gazon sau ai pus nisip, poti “introduce” in peisaj si cateva fori. Alege-le insa cu atentie pentru a nu cofrunta cu problema strangerii multor frunze sau petale din piscina.

Iata cativa pasi de care sa tii cont daca doresti ca piscina sa fie imprejmuita de flori.

1. Pentru a nu te confrunta cu accidente neplacute evita plantele cu ghimpi, sau tepi care pot cadea pe jos sau in piscina si in care tu sau copiii va puteti accidenta. Asadar elimina din stat plantarea cactusilor sau a trandafirilor pe marginea piscinei. Evita si plantele ale caror frunze si floi se ofilesc rapid si cad, mai ales daca nu vrei sa cureti zilnic piscina.

2. Suprafata apei va reflecta razele soarelui in imprejurimi. Asadar, trebuie sa alegi plante rezistente la canicula, si carora le place soarele si umezeala daca nu vrei sa se ofileasca.

3. Planteaza florile in ghivece. In acest fel iti va fi mai usor sa le muti de langa piscina cand dai o petrecee sau cand ai nevoie de mai mult spatiu. In plus, majoritatea plantelor rezistente la seceta, rezista cu greu iernilor grele de la noi. Iar in acest fel le poti introduce in interior in peioada iernii.

4. Vrei ca in timp ce te relaxezi pe marginea piscinei sa simti parfumul florilor? Opteaza pentru flori pafumate, cu aroma delicata. Atentie insa! Acestea vor atrage rapid insectele si in special albinele!

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului