Pentru ca de obicei circulam pe aceeasi ruta, gazonul din gradina ajunge la un moment dat sa fie traversat de o carare destul de inestetica. In plus, in zilele ploioase, avem adesea nevoie de incaltaminte speciala pentru gradina pentru a nu ne murdari de noroi. Pentru a evita acest lucru si a da gradinii tale un aspect deosebit iti recomandam sa amenajezi o alee. Iata ce materiale poti folosi:


1 pavele


Pavelele sunt alegerea numarul 1 in ceea ce priveste amenajarea aleilor datorita rezistentei si aspectului deosebit pe care il ofera. In plus, ele pot fi montate foarte usor, fara a fi nevoie de un specialist.

In plus, pavelel iti ofera posibilitatea demontarii si remontarii lor cu usurinta.

Pavelele sunt flexibile si rezista bine in timp fara a implica o atentie sporita intretinerii lor.


2 dale


Dalele regulate, din piatra sau beton, pot forma de asemenea o alee cu un aspect interesant, mai ales daca lasi  spatiu suficient intre ele pentru a permite ierbii sa creasca.

De asemenea, poti opta pentru dale neregulate din pietre calcaroase slefuite, suficient de rezistente cat sa nu se fisureze in momentul in care calci pe ele.

Este bine sa le fixezi cu nisip si mortar pentru mai multa stabilitate.


3 Bucati de lemn


Ca sa dai gradinii tale un aspect rustic, foarte natural, poti opta sa amenajezi o alee din rondelele din lemn decupate dintr-un trunchi de copac.

Este bine sa optezi pentru lemn de brad pentru ca se taie usor si are trunchiul perfect cilindric.

Ca sa previi degradarea este bine sa tratezi bucatile de lemn cu un produs fungicid si insecticide si sa le dai cu un strat de lac.
 

  •   2011-05-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Raluca Pascan

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii