Amenajarea gradinii

#pasari #gradina #plante #copaci

Cum sa atragi pasarile in gradina ta

Senzatia pe care o ai atunci cand auzi ciripitul pasarilor si le vezi fericite in gradina ta este una foarte frumoasa, care te face sa te simti bine si multumit. In plus, coloritul pasarilor te va bine-dispune, iar daca te vei asigura ca gradina ta este un paradis pentru pasari, cu siguranta zilele tale vor fi cu mult mai frumoase.


Iata cateva trucuri pentru a ademeni cele mai frumoase pasari in gradina ta.


Ofera-le mancare


Mergi intr-un supermarket sau intr-un magazin dedicat ingrijirii pasarilor si achizitioneaza hrana speciala pentru acestea. Opteaza pentru un mix de seminte de floarea soarelui , grau, ovaz, niger etc. Cu siguranta pasarile vor aprecia acest rasfat si iti vor vizita gradina tot mai des.


Aseaza mancarea intr-un loc vizibil, astfel incat ele sa ajunga la aceasta fara probleme, iar tu sa le vezi si sa te bucuri de ele. Daca este posibil, amenajeaza un spatiu special pentru acest lucru. Contruieste o platforma care sa se afle la un metru distanta de pamant, astfel incat sa le vezi foarte bine.


De asemenea, apa este foarte importanta, asa ca imediat langa mancare, aseaza-le si un bol din care sa isi potoleasca setea.


Aranjeaza o mica piscina


Pasarilor le placa sa se imbaiasca si sa isi curete penele in apa proaspata. Vrabiile, porumbei si alte zburatoare sunt foarte incantate de prezenta unei cantitati mici de apa in care sa se scalde. Amenajeaza un recipient intins cu foarte putina apa (cel mult 2 centimetri – majoritatea pasarilor nu stiu sa inoate) si lasa-le sa se rasfete in voie.


Ofera-le un acoperis


In cazul in care vrei sa ademenesti pasarile permanent, ofera-le o casuta in care sa se instaleze. Casuta o poti achizitiona gata facuta din centrele de bricolaj sau o poti confectiona acasa daca ai materialele necesare (lemne, cuie, ciocan, fierastrau etc). Daca doresti, o poti vopsi, insa este necesar sa o lasi cateva zile, astfel incat culoarea sa se usuce, iar mirosul intepator sa se evapore in totalitate.


Aseaza cazuta la cel putin 2 metri distanta de pamant si cel putin 10 de casa ta. In acest fel, pasarile se vor simti in siguranta, fara sa aiba impresia ca vrei sa le prinzi in capcana. Daca doresti sa le ademenesti, le poti lasa in casuta putina mancare, cel putin pana se instaleaza si obisnuiesc.


Planteaza copaci


Pasarile se simt in siguranta atunci cand stau in copaci stufosi, printre ramurile carora nu pot fi vazute. Planteaza copacei care sunt verzi si au ramuri dese cat mai mult timp p parcursul anului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului