Amenajarea gradinii

#copac #banca. #banca gradina #banca copac

Cum sa construiesti o bancuta in jurul unui de copac

O bancuta de copac poate fi un loc confortabil si fermecator in care sa te odihnesti in gradina, atat de aproape de natura si de energiile ei aparte. Vestea si mai buna este ca poate fi construita usor si de amatori, cu ajutorul catorva pasi simpli, pe care ii poti parcurge cu siguranta fara ajutorul unui profesionist.

Iata cum poti sa construiesti o bancuta de copac in gradina ta, proiect pe care il poti imparti in 3 zile: vineri faci sablonul si tai sectiunile bancii, sambata tai placile de sezut si faci ansamblurile pentru picioare, iar duminica atasezi placile de sezut picioarelor, instalezi banca in jurul copacului si definitivezi lucrarea cu montarea spatarului.

1. Vei construi banca din 6 sectiuni de dimensiuni egale. Masoara diametrul copacului la inaltimea pe care vrei sa o aiba sezutul bancii (circa 40-60 cm), apoi adauga 15 cm daca este un pom matur si 30 de cm, daca este unul tanar si urmeaza sa mai creasca.

Imparte totalul la 1,75 pentru a afla lungimea partilor scurte ale placilor interne de la nivelul sezutului. Marcheaza lungimea pe o sfoara, apoi taie capetele scandurii la unghiuri opuse de 30 de grade. Mai taie inca cinci sectiuni egale pentru sablon.



2. Orientandu-te dupa dimensiunea placilor taiate pentru sablon, masoara acum placile late pentru sezut, trasand linii care sa iti arate locul in care sa le tai si unghiul de taiere (la 30 de grade). Foloseste apoi un flex sau un fierastrau electric pentru a taia placile (6 in total).



3. Aranjeaza acum placile de sezut in forma de hexagon pe o suprafata plata, folosind separatoare intre scanduri, care ajuta la alinierea lor perfecta.



4. Ansamblurile pentru picioare constau in 12 bucati de lemn taiate in functie de inaltimea bancii, imbinate intre ele cu holsuruburi prin suprapunere.





5. Monteaza picioarele, atasandu-le de placile pentru sezut, pe partile opuse ale copacului. Foloseste o cazma pentru nivelarea solului de la baza picioarelor.



6. Acum poti sa montezi in sfarsit spatarele bancii. Folosind un adeziv puternic, asaza placi taiate in dimensiunile fiecarei sectiuni de sezut la acelasi unghi de 30 de grade, pe toata circumferinta copacului.

Poti repeta operatiunea folosind alte 5 placi din lemn, atasate de picioarele bancii si sezut, pe marginile constructiei tale din lemn.





In acest fel, obtii bancuta de copac care nu doar ca iti infrumuseteaza gradina, ci reprezinta si un loc perfect de relaxare si contemplare a naturii.

Sursa foto: timeinc.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului