Amenajarea gradinii

#curatare mobilier gradina #curatare mobilier #gradina #mobilier gradina #mobilier

Cum sa cureti si sa intretii mobilierul din gradina, in sezonul cald

Ti-ai amenajat un mic colt de relaxare insa praful si murdaria se depun neincetat pe obiectele tale de mobilier. Spre deosebire de mobilierul de interior, mobila de gradina are nevoie de o atentie deosebita din partea ta. Iata cum o poti curata si intretine in sezonul cald.

Iata cum poti curata mobilierul de gradina si decoratiunile, in functie de materialul din care sunt construite.

Mobilier din fier forjat sau otel inoxidabil

Mobilierul din fier forjat sau otel poate fi spalat cu ajutorul unui sapun lichid sau a unui detergent de vase. Spala bine mobilierul cu un burete, apoi clateste-l foarte bine cu apa curata. Nu trebuie sa-ti faci griji ca va rugini, deoarece mobilierul de gradina este tratat pentru a fi rezistent conditiilor climatice.

Daca mobilierul este vechi si observi pete de rugina le poti curata cu acest truc simplu: Amesteca o lingura de sare mare cu o doua linguri de zeama de lamaie si aplica-le pe pete. Lasa sarea si lamaia sa actioneze timp de cinci minute, apoi freaca foarte bine zona respectiva. Clateste cu apa curata si usuca rapid locul respectiv.

Mobilier din rafie si rachita

Mobilierul din rafie sau din rachita se murdareste rapid, iar murdaria intra in special intre impletiturile mobilierului de unde poae fi greu de indepartat. Din acest motiv se recomanda curatarea frecventa a acestui tip de mobilier pentru a preveni ca murdaria sa se adune in strat gros intre impletiturile acestuia. Este indicat sa-l cureti de praf, cu o carpa curata si uscata, o data la doua zile.

O data la doua - trei saptamani, sau ori de cate ori consideri ca este necesar, trebuie sa cureti mobilierul cu apa si sapun. Amesteca intr-o galetusa apa calduta cu doua-trei linguri de sapun lichid. Cu ajutorul unei carpe curate curata mobilierul. Este posibil sa ai neovie de o periuta de dinti pentru a putea indeparta mizeria existenta intre impletiturile mobilierului.

Clateste apoi cu apa curata si lasa-l sa se usuce foarte bine inainte de a adauga pernele decorative.

Mobilier din lemn

Mobilierul din lemn poate fi curatat foarte usor, asemeni celui din inerior, cu ajutorul unei carpe curate si al unui spray pentru mobila.

Obiectele din aluminiu

Decoratiunile din alumiu pot fi spalata cu apa calduta si detergent de vase. Foloseste insa parte moale a buretelui pentru a nu le zgaria.

Pernele decorative

Pernele din material textil arata minunat pe mobilierul tau, insa se si muradaresc rapid. Pentru a le proteja, scoate-le fetele de perna si imbraca perna intr-o punga prin care sa nu patrunda apa. Inveleste-le apoi in fetele lor de perna. In acest fel, ploaia nu va patrunde in perna si vor fi mai usor de curatat.

Spala fetele de perna in masina de spalat, ori de cate ori crezi ca este necesar.

Umbrela

Daca ai o umbrela uriasa, la umra careia te racoresti in zilele caniculare de vara, atunci trebuie sa stii ca si aceasta se umple de praf si murdarie. O data pe luna, sau chiar mai des, curata umbrela cu apa si sapun lichid. Spala bine suprafata acesteia apoi cateste-o cu apa din abundenta.

Surse foto: pxhere.com, pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului