Bancutele de gradina indeplinesc atat un rol decorativ, cat si un rol functional si sunt ideale pentru relaxare si discutii interminabile cu prietenii. Daca vrei sa-ti realizezi singur bancuta de gradina, iti recomandam sa folosesti ca element de baza caramida pentru horn sau cos.

Bancile din caramida pentru horn sunt foarte trainice si rezista foarte bine in fata intemperiilor. Urmeaza pasii urmatori, pentru a-ti realiza propria ta bancuta de gradina.


1. Obtine caramizile pentru horn

Daca ai un cos de fum pe care vrei sa il darami ori ti-au ramas caramizi de la constructia lui, poti considera ca ai rezvolvat pe jumatate proiectul, pentru ca le poti reutiliza. Daca nu ai caramizi pentru horn, le poti acizitiona din magazinele de bricolaj. Ai nevoie de 2 caramizi pentru horn.


2. Vopseste caramizile pentru horn

Pentru a avea un aspect placut si camuflat, caramizile pentru horn ar trebui vopsite atat pe peretii exteriori, cat si pe cei interiori. Poti folosi o vopsea cu latex, deoarece este rezistenta la intemperii. Culoarea depinde de preferintele tale.


3. Realizeaza cadrul de lemn pentru bancuta

Pana la uscarea caramizilor pentru horn, poti realiza cadrul de lemn pentru bancuta. Ai nevoie de doua fete late si lungi si doua mai patratoase, care vor forma exteriorul cadrului. Apoi, ai nevoie de inca doua placaje, de aceasta data mai mici, pe care le introduci in interiorul cadrului ca si cum ai baga rafturi intr-un dulap. Pentru partea superioara a bancutei, ai nevoie de un placaj care sa depaseasca usor cadrul.


4. Asambleaza bancuta pentru gradina

Asaza cele 2 caramizi pentru horn in locul unde vrei sa ai bancuta. Caramizile reprezinta suportul bancutei tale si trebuie asezate in asa fel incat sa poti sprijini pe ele atat cadrul de lemn, cat si cele doua placaje interioare.


5. Vopseste bancuta pentru gradina

Ultimul pas pentru ca bancuta ta sa fie terminata este vopsitul. Poti folosi un lac transparent pentru aceasta operatiune sau poti opta pentru o vopsea alba ori colorata.

Sursa foto: wikihow.com

  •   2013-07-25
  •  

Articol scris de

Galan Laura

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.