Amenajarea gradinii

#gradina #amenajarea gradinii #decoratiuni gradina #curtea interioara

Cum sa iti amenajezi o gradina in casa

Amenajarea locuintei si a curtii din fata casei este un pas important pentru fiecare proprietar si necesita diverse resurse materiale, dar si foarte mult timp. In cazul in care, spatiul din fata casei tale nu este suficient pentru a amenaja o gradina, este timpul sa te gandesti la o gradina in interiorul casei. Desi ar putea parea o idee ciudata, acesta este o solutie interesanta care ar putea schimba total fata locuintei tale.


Ce inseamna o gradina interioara

Daca nu ai spatiu suficient pentru amenajarea unei gradinii in afara locuintei, acum poti face acest lucru in interiorul locuintei.

Designul de exterior se imbina armonios cu designul de interior si creeaza un spatiu in care natura se contopeste cu elementele traditionale ale casei. Bariera dintre exterior si interior se ridica, astfel ca armonia si linistea naturii intra in casa.

O gradina in interiorul locuintei este o decizie importanta, iar casa ta va deveni diferita si speciala prin eleganta si prospetime.


Cum alegi stilul pentru gradina interioara

In momentul in care te hotarasti sa faci acest pas si sa amenajezi o gradina in interiorul casei, este important sa tii cont de anumiti factori care ar putea influenta rezultatul final.



In primul rand, este important sa ai in vedere dimensiunea locului in care vrei sa amenajezi gradina. Daca nu dispui de foarte mult loc, este bine sa nu incarci foarte tare locul cu flori, arbusti sau alte elemente decorative, deoarece ca vei crea un spatiu sufocant si stanjenitor.

Un alt element de care este bine sa tii cont il reprezinta alegerea speciilor de flori. Tine cont de clima in care acestea se dezvolta foarte bine si foloseste doar plante care vor supravietui conditiilor de interior. Retine ca plantele si legumele pe care le folosesti sunt importante pentru sanatatea ta.



In cele din urma, este ideal sa alegi accesorii care sa se potriveasca cu decorul intregii case. Poti folosi pietricele colorate printre flori sau chiar sa amenajezi o mini-alee. Cu putina imaginatie, vei reusi sa aduci natura la tine in casa.



Sursa foto: furniture.trendzona.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului