Amenajarea gradinii

#decoratiuni #busteni #amenajare gradina #decoratiuni gradina

Cum transformi bustenii din gradina in decoratiuni spectaculoase

Imbatranire copacilor din gradina sau imbolnavirea lor este un semn ca acestia trebuie taiati. Poate ca unii pomi au crescut odata cu tine si pastreaza o multime de amintiri frumoase de pe vremea cand erai copil, dar decizia de a-i taia este cea mai buna metoda prin care te asiguri ca acestia nu vor produce pagube. Dar ce te faci cu bustenii grosi si vigurosi care raman in urma taierii si pe care nu i-ai putea scoate din pamant nici daca ai sapa zile intregi in jurul lor? Trunchiurile groase de copac pot fi transformate in decoratiuni spectaculoase.


Acopera bustenii cu muschi

Bustenii dau un aspect dezolant gradinii, asa ca trebuie sa te gandesti la metode ingenioase prin care ii poti face sa arate bine. De exemplu, poti lua in calcul posibilitatea de a-i acoperi cu muschi. In general, muschiul este specific padurilor, dar va creste uniform si in gradina, mai ales daca beneficiaza de umbra. Muschiul nu este pretentios, dar are nevoie de udari pentru a creste din belsug si a nu se usca.

Daca vara bustenii acoperiti cu muschi se pierd in explozia de verde din gradina, toamna si iarna vor arata superb si vor anima peisajul trist.



Sursa foto: pinterst.com


Planteaza flori colorate in busteni

Florile colorate inveselesc orice spatiu si aduc un plus de buna dispozitie, iar bustenii din gradina sunt perfecti pentru obtinerea unor "ghivece" naturale spectaculoase. Tot ce trebuie sa faci este cauti spatiile adancite din busteni, adica eventualele scorburi. De asemenea, multi busteni batrani tind sa se usuce in zona centrala si sa formeze guri in trunchi. Si acele locuri pot fi folosite pentru plantarea florilor. Iar daca trunchiurile de copaci nu prezinta astfel de adancituri, le poti face tu.



Sursa foto: pinterest.com

Ulterior, nu-ti ramane altceva de facut decat sa asezi un strat de sol si sa semeni florile preferate. Florile de mici dimensiuni se vor dezvolta cel mai bine, insa daca vrei sa obtii decoratiuni cu adevarat spectaculoase, poti opta pentru flori curgatoare. Acestea vor acoperi bustenii pe masura ce vor creste si vor deveni cele mai interesante decoratiuni din gradina ta.



Sursafoto:thesedaysofmine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare