Amenajarea gradinii

#craciun #amenajarea gradinii #decorarea gradinii

Decoratiuni de Craciun de evitat in gradina

Inspirandu-ne dupa modelul american, tot mai multi dintre noi incercam sa ne imbracam curtea si gradina in straie de sarbatoare odata cu apropierea Craciunului. Insa lasandu-ne cuprinsi de spiritul Craciunului este posibil sa exageram putin cu instalatiile de lumini, artificiile si figurinele cu Mos Craciun . Pentru ca gradina sau curtea ta sa nu se transforme intr-un kitsch este bines a eviti urmatoarele greseli:


1 Invelirea usilor in hartie de cadouri sau hartie colorata arata dezgustator pentru exteriorul casei, respectiv in gradina astfel ca este bine sa eviti o astfel de amenajare de sarbatori.


2 Unele figurine gonflabile, inclusiv cele cu Mos Craciun sau brazi sunt de prost gust pentru a decora gradina in perioada sarbatorilor.


3 Decoratiunile din plastic cu luminite sau led-uri dau un aspect kitschos gradinii.


4 Instalatiile de tip plasa sunt intr-adevar usor de amplasat insa nu arata bine atarnate de copaci sau de gardul din gradina.


5 Luminitele multicolore nu mai sunt la moda de cativa ani si agreseaza ochiul. Opteaza pentru o instalattie monocolora sau in maxim 2 culori si gradina ta va avea un aspect mai elegant.


6 Excesul de luminite si de ornamente de Craciun din gradina este de asemenea de evitat. Cu cat gradina ta va fi decorata mai simplu, cu atat va arata mai bine.


7 De asemenea, evita sa lasi in gradina un singur obiect decorativ sau sa impodobesti brazii pe jumatate cu instalatie. Renunta mai bine de tot la decoratiuni decat sa faci o asemena greseala.


8 Nu aseza figurinele cu Mos Craciun alaturi de cele cu Iisus si Fecioara Maria pentru ca nu are nici un sens.


9 De asemenea, nu decora gradina cu diverse variante de Mos Craciun sau mai multe figurine reprezentand Nasterea Domnului.


10 Incearca sa pastrezi un spatiu cat mai aerisit in gradina evitand excesul de obiecte decorative . Daca vrei ca vecinii tai sa-ti admire decoratiunile opteaza pentru unele mai mari, vizibile nu pentru zeci de obiecte mici care sa-ti aglomereze curtea si gradina.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului