Amenajarea gradinii

#gradina de primavara #primavara #flori #gradina #amenajarea gradinii

Decoratiuni de primavara pentru gradina din mobilier vechi

Ce-ai spune daca, in aceasta primavara, ai alege pentru gradina ta decoratiuni inedite, realizate cu ajutorul mobilerului vechi? Reciclarea scaunelor si a bancilor pe care nu le mai folosesti in scopul lor conventional este o cale excelenta de a scapa de vechiturile depozitate inestetic, dar si de a-ti amenaja gradina in mod original.

Folosirea mobilierului vechi pentru crearea de decoratiuni de gradina cu flori superbe de primavara iti poate transforma curtea intr-o oaza de relaxare, in care sa te bucuri de frumusetea naturala a plantelor pe care le ingrijesti cu atat de multa placere. Scaunele vechi si bancile cu flori si plante superbe emana un aer familiar si sentimental. Iata cateva idei din care sa te inspiri!


Decoratiuni de gradina din scaune vechi

Ia un scaun uzat si nefolositor si vopseste-l in nuante de rosu inchis, bleu si mov, o combinatie vesela si foarte estetica. Foloseste-l ca suport pentru ghivece cu plante infrunzite si cu flori frumoase de primavara, in culori de galben aprins, fuchsia etc.



Foto: pinterest.com

Daca se intampla sa ai in gospodarie scaune din fier cu model vintage, afla ca le poti transforma usor in suporturi pentru aranjamente florale pretioase (cu trandafiri lila de pilda) sau pentru jardiniere cu flori in nuante atragatoare.



Foto: furnishburnish.com


Decoratiuni de gradina din banci vechi

La fel ca scaunele nefunctionale, bancile vechi si inestetice se pot transforma si ele in elemente grozave ale decoratiunilor de gradina inedite. Sub vita de vie, poti amenaja un mic coltisor rustic, asezand pe banca veche o patura cu franjuri, un felinar vechi, 2-3 ghivece cu flori si cosulete din paie.



Foto: lushome.com

O alta idee ar fi sa vopsesti banca veche, jardinierele, cosuletele din paie si ghivecele in aceeasi culoare, pentru un decor monocromatic foarte atragator.



Foto: masesolutions.com


Decoratiuni de gradina din mese si alte vechituri

O masa veche, pe care tii in gradina tot soiul de obiecte mai mult sau mai putin utile, se poate folosi si ea ca suport pentru un decor spectaculos in gradina. Daca asezi alaturi si un scaun vopsit in aceeasi culoare, obtii un design demn de admiratie.



Foto: lushome.com

Ai in curte o cada veche, ruiginita si inutila? Transform-o intr-un recipient perfect in care sa plantezi floricele vesele si picteaz-o in alb si negru, ca pe o vacuta din reclame. Te vei alege cu un decor haios, pe care toata lumea il va admira cu zambetul pe buze!



Foto: themicrogardener.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului