Amenajarea gradinii

#pplante de apartament #ingrijire Dracaena #ingrijire Dracena #dracena #plante tropicale #dracaena #plante

Dracena – cum se ingrijeste indragita planta de apartament

Dracena (sau Dracaena cum mai este cunoscuta dupa denumirea stiintifica) este una dintre cele mai indragite plante de apartament. Planta care seamana cu un palmier in miniatura, provine din Asia si Africa. Este o planta usor de ingrijit si in plus este recunoscuta pentru capacitatile extraordinare de purificare a aerului din casa sau din birou.

Dracena se aseamana cu un copacel de dimensiuni reduse. Are frunzele lungi, de culoare verde inchis. Planta care nu depaseste 130 de centimetri in inlatime poate avea mai multe ramificatii.

Amplasare

Dracena este o planta ce nu agreaza lumina directa a soarelui. Aceasta trebuie amplasata intr-o incapere luminoasa, insa departe de bataia directa a razelor solare. Este recomandat ca planta sa fie amplasata in dreptul ferestrelor orientate catre est sau vest.

Atentie! Fereste planta de curentii de aer, deoarece este foarte sensibila si se poate ofili rapid.

Temperatura

Dracena este o planta ce prefera temperaturile racoroase. Aceasta trebuie ferita in special de temepraturile caniculare din timpul verii si se recomanda racirea incaperii in care este tinuta.

Asadar planta trebuie tinuta in incaperi in care temperaturile sunt cuprinse intre 18 si 20 de grade Celsius. In timpul verii rezista insa la temperaturi de pana la 25 de grade Celsius.

In timpul iernii, planta rezista la temperaturi mai scazute de pana la 10 grade Celsius.

Udare

Fiind o planta tropicala, Dracena are nevoie de udari periodice dar si de un aer umed.

Planta trebuie udata bine, iar surplusul de apa ce se scurge in farfurie trebuie indepartat. Intre doua udari, solul trebuie lasat sa se usuce complet. In timpul iernii udarile trebuie rarite la o data la 10-12 zile.

Unul dintre motivele pentru care aceste plante de ofilesc este fie ca sunt udate prea rar fie ca sunt udate mai mult decat au nevoie.

Atentie! Udarile excesive, dar si lipsa acestora, duc la uscarea frunzelor si chiar la putrezirea radacinilor.

Este indicat ca planta sa fie tinuta intr-o inapera cu umiditate crescuta. Daca acest lucru nu este posibil se recomanda stergerea frunzelor cu un burete umed sau puverizarea unei antitati mici de apa pe frunzele acesteia.

Fertilizare

Dracena are nevoie de un ingrasamant special pentru plantele cu frunze, cu continut ridicat de azot. Acestea stimuleaza cresterea foliara. Poti opta fie pentru ingrasamant lichid fie pentru batoane speciale care se introduc in sol. Acestea se gasesc in farmaciile fitosanitare sau in magazinele de profil.

Batoanele se administreaza o data la doua luni, in timp ce ingrasamantul lichid se poate utiliza conform instructiunilor de pe ambalaj, o data la doua sau chiar trei saptamani, in sezonul cald. In perioada octombrie – februarie, cantitatile se reduc la jumatate.

Sursa foto: bentleys.me

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului