Amenajarea gradinii

#legume #sanatate #plante #terapie #flori #gradina #amenajarea gradinii

Efecte terapeutice ale gradinaritului

Starea ta de spirit de bine creste proportional cu gradina ta. Nu este nici o exagerare, efectele benefice ale gradinaritului fiind cunoscute inca din vremuri stravechi. Atunci cand te ocupi sa plantezi gazonul, diverse culturi de legume sau flori frumos colorate, de fapt iti mentii corpul sanatos. Iata care sunt efectele terapeutice ale gradinaritului.


Stare psihica buna

Vrabiutele canta, trandafirii sunt infloriti, liliacul te imbata cu mireasma lui, iar primele rasaduri de rosii incep sa creasca. Ce poate fi mai frumos decat sa vezi cum natura prinde viata chiar cu ajutorul tau?

Studiile au aratat ca gradinaritul ii scapa pe oameni de depresie si anxietate, fiind un excelent remediu impotriva stresului cotidian. Potrivit specialistilor, atunci cand stam in liniste si urmarim natura, este ca si cum am medita. Adulmeca o floare, priveste o buburuza in drumul ei catre o planta sau uita-te la doi porumbei cum se gudura pe creanga unui copac. Uiti de toate grijile si iti eliberezi mintea de orice lucru negativ.


Stare fizica buna

Depinde de ritmul intensitatii fiecaruia, insa studiile au aratat ca cel putin 30 de minute de miscare in fiecare zi sunt extrem de benefice pentru sanatate. Activitatile in gradina reduc riscul bolilor de inima, al osteoporozei, tensiunii arteriale si diabetului. In plus, dupa ce ai muncit cateva ore in aer liber, cu siguranta vei avea parte de un somn odihnitor, ceea ce inseamna alte beneficii pentru organism.

Un alt avantaj este ca beneficiezi din belsug de Vitamina D datorita soarelui, iar daca iti cultivi singur legumele si fructele, ai parte de vitamine fara adaos de chimicale.


Arzi calorii

In gradina esti ca la sala de fitness. Sapi, uzi, tunzi, smulgi, te apleci, ridici, in doua cuvinte: faci miscare. Potrivit cercetatorilor, activitatile usoare pana la moderate pe care tu le faci in gradina te ajuta sa arzi 300 de calorii pe ora, iar daca muncesti mai intens poti scapa chiar si de 600 de calorii intr-o ora. De exemplu, numai cand tunzi gazonul cu masina de tuns arzi 360 de calorii pe ora.

Sursa foto: ashevillageinstitute.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului