Amenajarea gradinii

#feng shui #gradina #amenajarea gradinii

Elemente Feng Shui in gradina

Pentru ca in gradina ta sa domine energia pozitiva, pacea si armonia, specialistii Feng Shui recomanda folosirea celor cinci elemente specifice. Astfel, la fel ca la amenajarea locuintei , orice gradina trebuie sa contina o zona specifica fiecarui element Feng Shui, plante si accesorii reprezentative care sa ajute la atragerea vitalitatii si energiei pozitive. Iata cateva detalii despre semnificatia fiecarui element in gradina Feng Shui :


1 Lemnul


Lemnul este simbolul unei vieti noi in Feng Shui, fiind punctul de origine al ciclului celor cinci elemente.

Este bine sa stii ca lemnul este reprezentat de plante vii ca arbusti, pomi fructiferi sau tufe. O planta moarta nu mai are energie Chi astfel ca o banca sau un alt obiect din gradina confectionate din lemn nu sunt elemente reprezentative.

Lemnul se foloseste in partea de sud-est a gradinii, zona corespunzatoare bogatiei, posesiilor materiale si comunicarii.

Totodata, lemnul se foloseste in partea de est a gradinei corespunzatoare armoniei, sanatatii si viatii de familie.


2 Focul


Focul este elementul care detine cel mai mult Yang dintre toate si este reprezentat in gradina de plantele rosii sau cele cu flori rosii.

De asemenea, focul poate fi reprezentat prin lampi si alte surse de lumina.

Se foloseste in zona de sud a gradinii, corespunzatoare aspiratiilor, recunoastreii, realizarii, longevitatii, fericirii si festivitatii.


3 Pamantul


Pamantul poate fi reprezentat prin statui, ghivece de lut sau teracota, bolovani de granit sau culorile galben, portocaliu si maro - ate sub forma accesoriilor dreptunghiulare sau plate.

Pamantul aduce liniste, siguranta si statornicie pe plan sentimental si in relatii in general daca este folosit in partea de sud-vest a gradinii.


4 Metalul


Metalul poate fi folosit in gradina in diverse forme, de la unelte de gradinarit la diverse suporturi si decoratiuni.

Metalul este cel mai des folosit remediu Feng Shui pentru energiile negative ale pamantului insa trebuie folosit mai ales sub forme rotunjite, nu ascutite.

Elementele de metal se folosesc in partea de vest a gradinii ce corespunde zonei de creativitate, recolta, socializare si distractie dar si in nord-vest, zona ce stimuleaza comertul si interesele din afara casei.
 

5 Apa


Apa este sinonima cu puterea in Feng Shui insa pentru ca aceasta sa fie benefica trebuie sa fie curgatoare, eventual sub forma de izvor sau fantana arteziana. Apa care stagneaza atrage energii negative.

Apa se foloseste in partea de nord a gradinii, zona corespunzatoare creativitatii, ispiratiei, carierei si artei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului