Amenajarea gradinii

#marilyn monroe #orez #japonia #cultura de orez

Fascinanta cultura de orez din Japonia cu imaginea legendarei Marilyn Monroe

Arta de a cultiva orezul a atins proportii monumentale in regiunea Inakadatemura din nordul Japoniei. Noua specii de orez de culori diferite au fost plantate, astfel incat sa redea faimoasa scena in care legendara Marilyn Monroe isi opreste rochia alba diafana sa se ridice din cauza curentului de aer al unei statii de metrou.

Satul Inakadatemura din Japonia a devenit o atractie de top pentru turisti, de cand o adevarata opera de arta in aer liber salasluieste pe un camp de orez. Expozitia originala este constituita din imaginea actritei Marilyn Monroe, reprezentativa pentru cinematografia anilor '50, realizata prin cultivarea mai multor specii de orez multicolore. Vizitatorii pot admira "pictura murala" din orez pana la jumatatea lunii august.


Tehnica reproducerii imaginii lui Marilyn Monroe din orez

Imaginea care o intruchipeaza pe Marilyn Monroe si constituita din noua specii diferite de orez este o parte a expozitiei "vegetale" devenita deja o traditie in satul japonez Inakadatemura. Operele de arta prin care cultivarea orezului are ca scop redarea unor peisaje si portrete spectaculoase atrag anual un numar impresionant de turisti.

Astfel, imaginea lui Marilyn Monroe este o interpretare realista a scenei din "The Seven Year Itch" (1955), prin tehnici speciale de reflectare a luminii, de respectare milimetrica a dimensiunilor corecte si de formare a umbrelor sugestive, toate folosindu-se exclusiv de culturile de orez.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Imaginea panoramica masoara 1,40 metri in lungime si 100 de metri in latime. Japonezii au ales ipostaza iconica pentru istoria filmului gratie popularitatii sale inca vii in prezent. Rochia redata prin imbinarea spectaculoasa a speciilor de orez a fost creata de designerul William Travillaup si licitata in anul 2011 cu fabuloasa suma de 3 milioane de dolari. Astfel, artistii japonezi au adus un tribut actritei, sub forma unei opere de arta multicolore realizate pe un camp de orez.


Alte imagini realizate din culturi de orez

Priceperea japonezilor se reflecta si in alte imagini panoramice realizate din culturi de orez, reprezentative pentru acest popor remarcabil. Pe un camp adiacent celui care o "gazduieste" pe Marilyn Monroe se afla o alta reprezentatie inedita, cea a unei curtezane japoneze ce poarta vesmantul traditional al gheiselor. Detaliile sunt, in acest caz, cu atat mai impresionante!Sursa foto: gulf-times.com

Sursa foto principala: euronews.com

  •   2013-07-23
  •  

Articol scris de

Adelina Dobrin

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.