Amenajarea gradinii

#flori toamna # gradina toamna #flori gradina #plante de gradina #flori

Florile care vor da culoare gradinii tale in aceasta toamna

Incepe sa plantezi aceste flori pentru a avea gradina plina de culori pe tot parcursul toamnei. Mizeaza pe majoritatea acestor frumuseti infloritoare pentru a avea o gardina de vis pana la primul inghet.

Amaranthus

Amaranthus produce in fiecare toamna flori superbe in forma de ciucure care arata absolut superb in diverse aranjamente, atat proaspete cat si uscate. Este o floare care are nevoie de soare, dar se descurca bine si in zonele mai putin insorite.

Daliile

Anumite soiuri de dalii infloresc de la jumatatea verii pana in toamna, Alege soiuri in nuante portocaliu si rosu pentru aranjamentele tomnatice, dar poti merge pe absolut orice alta culoare.

Albastreaua

Vei iubi aceasta frumusete de un albastru stralucitor la fel de mult ca pasarile sau fluturii.

Celosia

Cunoscuta si sub denumirea de cockscomb, Celosia cristata produce in apropierea toamnei campuri de flori.

Floarea soarelui

 

S-ar putea sa ajunga la maturitate la jumatatea verii, dar va continua sa reziste, chiar daca vremea se va raci, si in toamna. Se recolteaza atunci cand semintele incep sa se rumeneasca sau in momentul in care spatele florilor s-a ingalbenit. Va trebui, insa, sa o protejezi de pasari.

Canna

Florile tropicale si frunzele luxuriante ating pana la 8 m inaltime si pot rezista din mai pana in octombrie, in functie de tipul plantei si de clima. Planteaza soiurile pitice in ghivece si adu-le in casa in timpul iernii pentru a te bucura de ele pe tot parcursul anului.

Cosmos

Gradina ta va arata mirific daca plantezi un rand de cosmos. Ea creaza buchete minunate din primavara pana la primul inghet. Florile se pot transforma in seminte pentru a genera si mai multe tulpini.

Gomphrena

Daca dispui de un sol uscat sau argilos, incearca aceasta floare rezistenta la seceta. Gomhrena globosa creste in general pana la o inaltime de 30 de cm si dureaza pana la inceperea inghetului.

Verbena

Aceasta floare minuscula infloreste abundent pana la primul inghet, in straturi sau in ghivece atarnate, la soare sau chiar la umbra partiala. Tolereaza atat zilele calde si uscate de vara, cat si vremea mai rece.

Dianthus

Numele aceste flori provine de la grecescul dios care inseamna diniv si anthos care inseamna floare. Denumitrea este extrem de potrivita pentru o floare superba si de lunga durata care infloreste aproape in continuu.

Crizanteme

Crizantema este o floare reprezentativa pentru toamna. Ea se poate planta in ghivece sau direct in gradina si are nevoie de lumina si apa in mod constant. Pentru a inflori continuu si a arata frumos, taie florile ofilite.

Rudbeckia

Aceasta frumusete asemanatoare cu floarea-soarelui adora locul cel mai insorit din gradina ta. Seamana semintele direct in sol in orice moment al verii pentru a beneficia de flori toamna.

Helenium

Iata o floare care, pe langa faptul ca arata foarte frumos, mai are si darul de a tine la distanta caprioarele si iepurii.

Ardei ornamentali

Acestia nu sunt pentru a fi mancati, deoarece sunt deosebiti de picanti. Aseaza-i in ghiveci la cea mai insorita feresatra si vei avea o recolta abundenta. Are nevoie de udare constanta pentru a nu se usca solul.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului