Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #marire spatiu #decorarea curtii #decorarea gradinii

Foloseste frunzisul pentru a mari optic o gradina mica

Frunzele pot fi folosite cu succes in decorul unei gradini mici. Asezate in locul potrivit, plantele pot mari optic spatiul disponibil in gradina si realizeaza un decor natural atractiv.


Ascunde terasa cu un gard viu


Cand ai o gradina mica, este dificil sa te bucuri de o terasa in aer liber deoarece esti expus din cauza strazii sau a vecinilor. Inconjoara terasa cu un gard viu, care functioneaza ca o bariera naturala. Frunzisul te protejeaza de privirile indiscrete si are un aspect mai putin neprietenos comparativ cu un gard inalt. Apoi, din exterior, din cauza ca terasa este ascunsa de frunzis, nu se poate sti dimensiunea acesteia. Privind de pe strada, un gard viu, inalt, poate parea ca ascunde o curte mare.

 

Acopera un loc mort cu tufisuri mici


Daca ai in gradina un loc mort sau un colt pe care nu-l poti folosi la ceva exact, planteaza tufisuri de mici dimensiuni si iedera. Acestea pot creste jumatate de metru, acoperind pamantul pana la gard. Vizual, adunatura de frunze va crea iluzia optica a unui spatiu mai mare, deoarece, atunci cand privesti, nu esti sigur unde se termina gradina.


Alege plante umbroase pentru gradina


Intr-o gradina mica, daca pamantul sau gazonul se vede cu ochiul liber in intregime, iti dai seama dintr-o ochire ca sunt numai cativa metri patrati. In schimb, atunci cand construiesti o alee din dale de piatra si atragi privirea in sus, poti crea iluzia unui spatiu mai mare.

Cu ajutorul plantelor umbroase obtii adancime si faci gradina mai interesanta. Planteaza artari si tufe de flori de-a lungul unei alei, pentru a folosi spatiul la maxim. in acest fel, atentia este indreptata spre directia de mers sau spre plantele in sine, iar dimensiunile mici ale gradinii nu mai sar in evidenta.


Opteaza pentru plante cu frunzis ornamental


Alege mai multe tipuri de plante ornamentale cu un frunzis atractiv si pune-le impreuna. Vei obtine un joc de texturi si culori care atrage toate privirile. Gradina va parea mai mare de vreme ce gazduieste atatea tipuri de plante.


Construieste spatiul pe verticala din frunze si flori


In apropierea zidurilor si pe acestea construieste gradina in straturi, alternand frunzele cu florile. Pe pamant, pune plante ornamentale interesante prin frunzis, fructe sau flori. Pe ziduri foloseste plante agatatoare. Spatiul va fi folosit la maxim si vei avea un decor natural, plin de texturi si de culori.


Construieste o tabla de sah din ciment si gazon


Unele gradini au pe jos placi de ciment alternate cu patrate de iarba. Dispuse in forma unei table de sah, acestea vor face gradina sa para mai intinsa decat este in realitate. Spre margini poti puncta cu cate un ghiveci cu flori, pentru a atrage privirile.

Privind gradina din orice colt, dimensiunile acesteia vor parea mai mari, gratie randurilor oblice, cu patrate colt in colt. Acest model este valabil si pentru placile de gresie din casa, in holuri sau camere mici. Pentru gradina, alege patrate de dimensiuni mici sau, cel mult, medii.

Sursa foto: homeaway.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului