Amenajarea gradinii

#amenajarea gradinii #terasa gradina #mobila gradina # masa gradina

Gradina 3 in 1: loc de relaxare, de masa si de joaca

Gradina trebuie sa fie spatiul potrivit nu doar pentru flori, ci mai ales locul ideal in care sa iti revii dupa o zi grea si in care sa iti intalnesti prietenii. In gradina poti lua masa si, la fel de bine, acolo poate fi si locul special amenajat in care cei mici sa se joace, sub atenta ta supraveghere.

Masa

Pentru cei mai multi, a lua masa afara, la aer curat, este mult mai relaxant decat in interior. Insa pentru zilele insorite, cea mai potrivita solutie este o pergola din flori sau o bolta de vita de vie.

Mobilierul vintage este cel mai potrivit in aer liber, mai ales daca il combini cu cateva elemente mai putin conventionale precum vechile scaune din plastic. Poti folosi terasa pentru un cocktail la sfarsitul zilei, inconjurat de parfumul florilor de gradina.

Si chiar si in mijlocul gradinitei in care ai plantat legume poti amenaja un loc special pentru luat masa. Ai nevoie de un spalier pe care sa prinzi panza groasa care sa inlocuiasca clasica umbrela de terasa si care sa iti confere un plus de intimitate.

Joaca

Una dintre marile provocari ale celor care isi amenajeaza gradini este sa le faca atat frumoase, cat si confortabile. Din paleti de lemn creeaza un mega-sezlong cu spatar inclinat pe care sa de poti sprijini in voie tu si copiii tai. Cateva perne vor spori confortul. In plus, cei mici vor transforma cu siguranta acest decor intr-o scena pe care sa isi dea reprezentatiile.

Construieste pentru copii o casa in miniatura. Cea a celebrilor hobitti le va fi cu siguranta pe plac. Ei adora sa se joace in aer liber, dar le place in acelasi timp si sa aiba un loc in care sa se ascunda. Construieste-le casa asa incat intrarea sa fie mai scunda, iar ei sa fie nevoiti sa se aplece pentru a intra in ea. Va fi foarte distractiv pentru ei.

Relaxarea

Cand vine vorba despre relaxarea in gradina sau pe terasa casei deosebit de importante sunt scaunele sau sezlongurile folosite. Daca ele nu sunt confortabile, atunci ai ratat din start unul dintre scopurile acestui spatiu. Fotoliile din rafie se incadreaza cel mai bine decorului exterior.

Sursa foto: gardendesign.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului