Amenajarea gradinii

#plante gradina #amenajarea gradinii #sculpturi gradina #Jonas Stonkus

Gradina artistica sau cum sa faci dintr-o gradina o opera de arta

Gradina artistica este unul dintre cele mai pretentioase stiluri de amenajare a spatiului verde de acasa. Nu o spunem noi, ci artistul plastic de origine canadiana Jonas Stonkus. Acesta si-a creat acasa un mic paradis, in care a incercat sa imbine cat mai bine natura, repezentata de plantele decorative prin frunze, si creatiile omului, reprezentate de sculpturile metalice moderne. Prieteni, rude, dar si persoane necunoscute vin sa-i viziteze gradina, pentru a vedea de aproape cum arata o gradina artistica.


Sculptura din fier reciclat si sticla

Una dintre cele mai spectaculoase sculpturi din gradina artistului plastic este realizata in totalitate din fier vechi si bucati de sticla transparenta. De ce tocmai aceste materiale? Ei bine, Jonas a vrut sa aduca sunet si lumina in gradina lui. Soarele se reflecta in sticla si straluceste puternic, iar vantul misca elementele din fier si le face sa produca scurte clinchete.


Covor din iedera

Iedera este una dintre plantele decorative prin frunze cu cea mai rapida dezvoltare. Pe sol, pe pereti, pe copaci, ierdera crestere oriunde, dar trebuie tinuta sub control, intrucat tinde sa devina invaziva. Canadianul stie acest lucru, tocmai de aceea a ales sa planteze un covor de iedera intr-o singura zona a gradinii artistice. El recunoaste ca a beneficiat si de un avantaj, acela de a avea cativa copaci adunati intr-un singur loc.


Iarba ornamentala

Intr-un alt spatiu din gradina, artistul plastic a ales sa planteze iarba ornamentala de diferte tipuri. Razlet, printre firele dese de iarba, rasare cate o sculptura metalica, pentru a adauga un plus de frumusete spatiului. Deoarece considera ca iarba ornamentala este suficient de frumoasa, artistul a evitat sa foloseasca prea multe sculpturi metalice.


Gard metalic zgomotos

Pentru a face trecerea dintr-o zona a gradinii in alta, dar si pentru a tine animalele salbatice departe de straturile cu legume, artistul plasic a conceput un gard cu sculpturi metalice agatate. In bataia vantului, aceste sculpturi se misca si produc zgomote. Dar, dincolo de aceasta functie practica, gardul cu sculpturi metalice este in primul rand un element de decor in gradina artistica.



Sursa foto: canadiangardening.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului