Gradina Botanica din Singapore este una dintre cele mai frumoase din lume, un loc unic, ce iti taie respiratia. Este singura gradina botanica din lume care se deschide la ora 05.00 dimineata pana la ora 24.00 noaptea. Gradina Botanica din Singapore a fost declarata, in 2012, si Patrimoniu Mondial UNESCO.

Prima gradina botanica experimentala

Gradina Botanica din Singapore a fost infiintata in anul 1822 de catre Sir Stamford Raffles, fondatorul orasului Singapore modern si un naturalist pasionat. Aceasta a fost realizata pentru a experimenta si evalua care sunt cele mai bune culturi de fructe, legume si condimente, in vederea vanzarii acestora pentru o crestere economica.Orhideele, principalul punct de atractie

Cel mai vizitat si important punct al Gradinii Botanice din Singapore este parcul national de orhidee. Acest punct este situat in partea de centru-vest a gradinii, pe un deal, si se intinde pe o suprafata de trei hectare. Aceasta gradina contine o colectie de 1.000 de specii de orhidee si 2.000 de hibrizi de orhidee.In cadrul acestui parc de orhidee exista si numeroase alte atractii, precum Burkill Hall si Orchid Garden VIP, unde Burkill Hall este un bungalou plantatie colonial, construit in anul 1886, iar Orchid Garden VIP este un spatiu expozitional ce prezinta cele mai importante informatii cu privire la hibrizii de orhidee, care sunt numiti dupa VIP-urile care au vizitat gradina.

Gradina Botanica din Singapore are si o padure tropicala de mici dimensiuni, ce se intinde pe aproximativ sase hectare, si este cea mai veche padure din Singapore.Gradina pentru copii

Gradina Botanica din Singapore cuprinde si un segment destinat exclusiv copiilor. Amenajarea acestei zone a costat 7 milioane de dolari si este situata in partea de nord a gradinii.

Zona pentru copii a fost dechisa in anul 2007, chiar de Ziua Copilului. Ea cuprinde locuri de joaca special amenajate, cu bazine, case tobogan, dar si un labirint.

In zona pentru copii exista si exponate interactive cu ajutorul carora micutii pot invata cum se desfasoara procesul de fotosinteza si cum pot fi folosite plantele pentru a realiza coloranti sau bauturi.Sursa foto: solli-kanani.com
 

  •   2013-11-29
  •  

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.