Amenajarea gradinii

#plante #alegere plante #gradina mlastinoasa #amenajare gradina mlastinoasa #plante gradina mlastinoasa

Gradina cu sol mlastinos, un spatiu plin de viata si de culoare. Iata-i secretele!

Gradina cu sol mlastinos are nevoie de un teren umed pentru a putea crea un habitat ideal pentru plante incantatoare. Si chiar daca pare greu de crezut, acest tip de gradina poate fi o oaza minunata de relaxare, bogata in vegetatie luxurianta.

Astfel, gradina cu sol mlastinos poate fi de doua tipuri: cea naturala, atunci cand se afla in apropierea unui curs de apa sau artificiala, creata cu ajutorul unor dispozitive specifice care pot ajuta la retinerea apei.

In ultima perioada, a sporit interesul gradinarilor pentru aceasta ramura aparte, motivele fiind nenumarate. Insa unul dintre cele mai importante ar putea fi faptul ca un astfel de sol le permite iubitorilor de gradini sa creasca plante exotice. Totusi, crearea unui asemenea spatiu necesita nu numai timp, dar si atentie sporita.

Alegerea locului ideal

Atunci cand vine vorba de alegerea locui ideal pentru amplasarea gradinii, ar trebui sa optezi pentru o zona a curtii care retine umiditatea pe tot parcursul anului. In cazul in care nu dispui de un astfel de teren, te poti orienta spre acea portiune care retine apa timp indelungat. Totusi, aceasta din urma presupune, de asemenea, si construirea unui sistem de irigatii, care sa poata suplini lipsa de umiditate a solului.

Amenajarea gradinii

Odata ce ai ales locul ideal, este timpul sa te ocupi de amenajarea acestui spatiu de recreere. Sapa pamantul si asaza-l pe o prelata. Acopera zona cu un material plastic. Amesteca pamantul cu apa si raspandeste-l uniform. Batatoreste-l cu mainile sau un ciocan de lemn pentru a-l intari.

In plus, poti amenaja o adevarata poteca, cu ajutorul unor pietre decorative. Aceasta poate uni gradina cu sol mlastinos de restul curtii. Varianta de design mentionata ii va conferi spatiului tau exterior un aspect rustic si cochet.

Plantele specifice

Exista o multime de plante specifice ce pot da un aer aparte acestui tip de gradina. Poti alege sa plantezi narcise, crini, ferigi regale sau raculet, ele iti vor oferi in spatiu plin de culoare.

Sursa foto: nodiggardener.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului