Amenajarea gradinii

#amenajarea gradinii #gradina #gradina multicolora #flori de camp

Gradina multicolora cu flori de camp

Gradina multicolora realizata cu flori de camp are doua avantaje majore: nu este costisitoare si nu se intretine greu. Daca iti doresti o gradina romantica, cu o cromatica varianta, ai la dispozitie o gama larga de flori de camp care iti vor infrumuseta spatiul verde.

Florile in culori vii ofera o priveliste spectaculoasa, asemanatoare unei pajisti din zonele rurale, deasupra careia zboara fluturi, albine si pasari.
 

Pregatirea pamantului pentru gradina multicolora


Cea mai buna perioada de insamantare a florilor de camp in gradina este primavara, cand temperaturile incep sa creasca. Daca insamantezi terenul toamna, risti ca semintele sa nu aiba timp sa se dezvolte si sa fie afectate de frig.

Inainte de insamantare, este vital sa pregatesti solul cat mai bine. Poti incepe prin a curata terenul de buruieni. Pentru acest procedeu poti folosi si ierbicide care elimina plantele nefolositoare. Afanarea si nivelarea solului sunt urmatorii pasi pe care este indicat sa ii urmezi.
 

Cum amenajezi o gradina multicolora cu flori de camp


Poti amenaja o gradina multicolora cu flori de camp doar intr-un anumit spatiu din gradina ta, nu este necesar sa invadezi tot terenul cu astfel de inflorescente. Pentru a realiza singur o gradina multicolora, ai nevoie de un amestec de seminte, pe care il gasesti in comert sub denumirea de "gazon cu flori". O alta varianta ar fi sa alegi din comert exact florile pe care ti le doresti.

In acest caz, este indicat sa amesteci pliculetele de seminte cu seminte de iarba, deoarece iarba face ca simbioza vegetatie-flori de camp sa fie mai durabila si mai rezistenta, iar solul mai legat.

O alta modalitate de a amenaja o gradina multicolora cu flori de camp este cumpararea de rasaduri in mici ghivece, cu flori deja crescute. Aceastea sunt disponibile in magazinele specializate. Metoda plantelor gata crescute este recomandata pentru spatiile mici, deoarece este ceva mai costisitoare. Dupa insamantare, terenul se uda bine.
 

Cum intretii gradina multicolora cu flori de camp


Este bine de stiut faptul ca in primul an de la insamantare, buruienile vor incerca sa starpeasca frumoasele flori. In aceasta perioada, este recomandat sa monitorizezi permanent gradina multicolora si sa plivesti plantele nefolositoare. In primul an, plantele isi canalizeaza intreaga seva in cresterea radacinilor si nu vor inflori excesiv.

Este indicat sa cosesti gradina multicolora la inaltimea de 10-20 centimetri pentru a favoriza dezvoltarea radacinilor si pentru a preveni formarea arbustilor lemnosi.

In al doilea an de la insamantare, buruienile vor fi eliminate de florile de camp, iar plantele tale vor inflori mult mai repede si mai frumos.
 

Flori de camp pentru gradina multicolora


Cele mai frumoase flori de camp pot face senzatie in gradina ta. Varietatea florilor este foarte mare, insa daca nu stii ce sa alegi, iata cateva propuneri utile.

Pot alege sa semeneni mac rosu, iarba sarpelui, nalba, ruscuta de primavara, piciorul cocosului, albastrele, margarete, coada soricelului , ochiul boului , sanziene, floarea soarelui si galbenele.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului