Amenajarea gradinii

#gradina casa # greseli gradinarit #amenajare gradina #gradina #sfaturi gradinarit #sfaturi gradina

Gradina ta pare dezordonata? 5 greseli pe care le faci fara sa-ti dai seama. Renunta la ele acum!

Te uiti adesea in revistele de specialitate si observi ca acele gradini arata exceptional, iar a ta, oricat te-ai stradui, pare dezordonata? Ei bine, iata cinci greseli pe care majoritatea gradinarilor le fac fara sa-si dea seama.

Nu ai un plan bine pus la punct

Orice gradinar trebuie sa aiba un plan inainte de a se apuca de amenajarea curtii. Daca gradina ta pare dezordonata desi ti-ai dat toata silinta sa o ingrijesti, atunci cu siguranta nu ai urmat un plan bine pus la punct. Nu dispera si invata din propriile greseli pentru ca in primavara urmatoare gradina ta sa arate excelent.

Nu ingrijesti arborii si arbustii

Odata plantati ii lasi sa creasca in voie? Acest lucru este total gresit. Arborii, in special cei ornamentali, si arbustii au nevoie de tunderi periodice pentru a da forma coroanei. De asemenea, din cand in cand trebuie curatati de uscaciuni, daca vrei sa fie in permanenta verzi si frumosi.

Lasi copacii sa stea singuri

Poate suna ciudat, insa copacii care stau in mijlocul curtii, sau chiar pe margine, fara o bordura de flori in jur sau alte ornamente par a fi din alt peisaj. Dacca vrei o gradina frumoas decorata, nu trebuie sa neglijezi copacii. Poti planta flori in jurul lor sau poti "lega" unul sau mai multi copaci cu un lant de flori. Aspectul va fi uimitor.

Lasi plantele sa creasca unde vor

Ai plantat o bordura de flori iar semintele au zburat si au crescut si in alta parte, si le-ai lasat sa creasca si sa infloreasca. Ei bine, acest obicei pe care multi gradinari amatori il au, este total inestetic pentru gradina si creeaza de cele mai multe ori acel aspect de gradina neingrijita. O alta greseala pe care multi o fac este sa lase buruienile sa invadeze gradina. Acestea trebuie indepartate de indata ce observi ca isi fac aparitia in curtea ta.

Neglijezi florile

Odata plantate, florile au nevoie de ingrijiri speciale, in functie de specia acestora. De asemenea, din cand in cand trebuie sa ai grija sa elimini frunzele uscate si florile ofilite. Nu doar ca aspectul gradinii tale va fi unul mai placut, insa acest obicei este bun si pentru plante.

Sursa foto: wrapdcouture.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului