Amenajarea gradinii

#ingrijire gradina in zilele caniculare #canicula gradina #zile caniculare #ingrijire gradina #amenajare gradina #gradina #canicula

Gradinaritul in zilele caniculare. Cum sa ingrijesti corect gradina

Zilele caniculare, cu temperaturi ce depasesc frecvent 30 de grade la umbra, sunt un adevarat calvar pentru orice gradinar. Plantele, neingrijite corespunzator, se pot ofili rapid, iar recoltele pot fi pierdute cu usurinta. Iata cum trebuie sa ingrijesti plantele si florile din gradina, in zilele caniculare.

Elimina buruienile

Buruienile sunt inamicul numarul unul al oricarui gradinar. Acestea nu au ce cauta intr-o gradina, pe langa straturile de flori sau intre cele de legume. Pe langa faptul ca acestea de hranesc cu substante hranitoare din sol, privand plantele tale de acestea, in sezonul cald, acestea absorb cea mai mare parte din umezeala. Prin urmare plantele tale se vor ofili mai rapid. Elimina asadar orice urma de buruiana din gradina.

Protejeaza solul cu un strat de compost

In zilele caniculare solul se usuca rapid, iar vaporii de apa pot afecta plantele. Pentru a preveni ca aceste lucruri sa se intmaple adauga un strat de compost, generos, in gradina. Uda apoi bine solul. Pe langa faptul ca acesta pastreaza umezeala in sol pentru mai mult timp si nu ii permite sa se usuce rapid, le ofera plantelor tale si nutrientii de care au nevoie pentru a se dezvolta corespunzator.

Prea mult soare? Adau umbra in gradina ta

Daca plantele tale sufera de pe urma caldurii prea mari si a soarelui mult prea puternic, asigura-le umbra la orele amiezii. Tot ce trebuie sa faci este sa plasezi in gradina o umbrela de soare, imensa sau sa le improvizezi un "acoperis", pe care sa-l poti folosi ori de cate ori crezi ca este necesar.

Udarea corecta a florilor si legumelor in zilele caniculare

Ce mai mare greseala pe care multi o fac, este udare plantelor in timpul zilei. Diferenta mare de temperatura, dar si vaporii de apa ce se ridica din sol, vor duce la ofilirea plantelor, si in cele din urma la pierderea intregii recolte.

Cel mai bine este sa uzi plantele si legumele din gradina seara, dupa apus. In acest fel, apa are suficient timp pentru a se infiltra bine in sol, iar plantele tale se pot delecta in voie cu apa proaspata. Daca nu ai suficient timp pentru udarea gradinii, seara, poti uda plantele si dimineata, foarte devreme, inainte ca soarele sa rasara.

Atentie! Nu stopi legumele cu apa, ci doar solul. Chiar daca intentia ta este de a le revigora, efectul este exact opus. Aerul uscat si razele puternice ale soarelui vor duce la oparirea frunzelor si a legumelor si implicit la ofilirea plantei.

Advertorial

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului