Amenajarea gradinii

#gradinarit #zile ploioase #activitati gradinarit toamna

Gradinaritul in zilele urate de toamna: 3 activitati care alunga plictiseala

Zilele urate si friguroase de toamna te alunga din gradina si te fac sa nu-ti doresti altceva decat sa lenevesti cu o ciocolata calda in fata semineului. Dar pentru gradinarii harnici, orice zi fara munca este o zi pierduta, asa ca cei mai multi dintre ei isi gasesc ceva de facut chiar si atunci cand vremea este mohorata si ploua fara incetare. Zilele urate de toamna au avantajul lor si nu-ti ramane altceva de facut decat sa profiti de el.

Mai exact, in zilele ploioase si friguroase de toamna, nu ai cum sa lucrezi in gradina: solul este prea ud pentru a-l lucra, tufisurile de flori si arbustii nu pot fi curatati, intrucat ustensilele de gradinarit se uzeaza mai usor cand lemnul este ud, iar gazonul nu poate fi tuns. Dar acest lucru nu inseamna ca nu ai de lucru. Urmatoarele activitati de gradinarit sunt perfectele pentru a nu te plictisi in zilele urate de toamna.


1. Muta plantele in interior

Odata cu racirea vremii, trebuie sa muti plantele de afara in interior, deoarece altfel exista riscul ca ele sa moara sau sa le fie afectata dezvoltarea. Curata ghivecele inainte de a le aduce in casa si sterge frunzele de praf sau panze de paianjen. Pentru inceput, plantele pot fi tinute intr-un loc racoros din casa, astfel incat sa se acomodeze cu aerul din interior. Dupa o saptamana, le poti muta in camere unde temperatura este mai mare.


2. Fa ordine in sopron

De cand asteptai o zi in care vei avea timp sa faci curatenie in sopron si iata ca o zi urata de toamna poate fi momentul perfect pentru aceasta activitate. Curata-ti ustensilele si uneltele de gradinarit, arunca lucrurile care nu iti mai sunt folositoare si aduna praf degeaba, cladeste lemnele pentru iarna sau fa mici reparatii pe care le-ai tot amanat intreaga vara.


3. Planifica-ti gradina pentru anul viitor

Zilele urate de toamna sunt un moment bun pentru a te aseza la masa, cu o agenda in fata, si a pune pe hartie planul pentru gradina de anul viitor. In gradinarit, intotdeauna este bine sa stii dinainte ce ai de facut, pentru a putea cumpara din timp toate materialele necesare. Gandeste-te ce legume ai vrea sa plantezi si unde, ce flori noi ai vrea sa sadesti sau ce schimbari ai vrea sa faci in designul gradinii.

Un astfel de plan te poate ajuta sa economisesti bani si sa cumperi doar lucrurile care iti sunt cu adevarat necesare.

Sursa foto: statebystategardening.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului