Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #decor #gradina

Gradini moderne: cum obtii o oaza de relaxare

Nu conteaza de cat spatiu dispui pe terasa apartamentului sau in gradina din spatele casei, cata vreme ai la indemana cel mai important atu din arsenalul unui decorator: imaginatia.

In amenajarea unei gradini moderne perfecte, atmosfera creata de obiectele decorative cu care vei impodobi acest spatiu reprezinta si elixirul magic care te va face sa te relaxezi pe deplin in acest spatiu.

Materiale naturale

In primul si in primul rand, spatiul exterior al locuintei tale trebuie sa reprezinte un refugiu care sa te scoata din monotonia dictata de viata moderna, asa ca materialele naturale, precum lemnul si piatra sunt cele care ar trebui sa predomine in aceasta zona.

Poti incerca sa dai chiar un aer exotic acestui colt dedicat relaxarii folosind diverse piese decorative sau de mobilier din esente rare, asa cum ar fi lemnul de bambus sau de tek.

Zona de visare

Nu uita ca acesta este locul in care vei dori sa te retragi oricand pentru a intra intr-o lume doar a ta, iar cateva elemente care sa te transpuna intr-o stare de visare sunt necesare.

Recreeaza decorul unei prime intalniri cu persoana draga, daca acest lucru este posibil sau adauga elemente de decor care sa iti aduca aminte de plimbarile voastre in natura sau pe aleile unui parc: o mini-fantana arteziana, o vatra decorativa din piatra sau o bancuta retrasa pe care sa va relaxati amandoi.

Umple-o de culoare

Nu uita ca este vara, iar acest anotimp este unul al abundentei, asa ca gradina ta trebuie sa reflecte din plin aceasta atmosfera a belsugului. Nu va trebui sa recreezi miracolul naturii decat prin tuse subtile de culori puternice si vesele care sa trezeasca in tine bucuria adusa de magia verii.

In acest sens, niciun accesoriu decorativ nu pare mai potrivit decat seturile de perne, saltelele si husele in care invelesti mobilierul de gradina.

Foloseste perne decorative viu colorate, diverse voaluri care sa mascheze anumite colturi din acest spatiu si un set de lumini inteligent plasate pentru a crea o atmosfera de vis in oaza ta de relaxare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare