Gradini spectaculoase

#franta #gradinile marqueyssac #gradinile marqueyssac franta

Gradinile Marqueyssac, din Franta, un loc ce iti taie respiratia

Una dintre cele mai surprinzatoare gradini si, totodata, unul dintre cele mai minunate locuri de pe Pamant se afla in Vezac, in cadrul departamentului Dordogne din Franta: gradinile Marqueyssac. Acestea se intind pe o suprafata de 22 de hectare si sunt amplasate intr-un peisaj uimitor, pe o stanca cu vedere spre raul Dordogne si ofera privelisti splendide ale vaii Dordogne dintre Beynac si La Roque-Gageac.


Un loc perfect pentru relaxare

Gradinile Marqueyssac includ o acoperire imensa de chiparos salbatic. De acest tinut minunat au grija, surprinzator, doar patru gradinari. Aceasta include peste 15.000 de arbusti, foisoare, roci, apa, iarba, poieni, cabane din piata, un sens giratoriu, o capela gotica si un loc de joaca pentru copii.



Gradinile Marqueyssac au fost construite in secolul al 17-lea de catre Bertrand Vernet de Marqueyssac, consilier al lui Ludovic al XIV-lea, care a creat mai intai terase, alei si, de asemenea, o bucatarie de gradina in jurul castelului.


O gradina sculptata, care te uimeste la o privire de ansamblu



Ulterior, gradina a fost preluata de catre Julien de Cervel, care a plantat mii de copaci cimisir si le-a sculptat in forme uimitoare, alaturi de tei, chiparosi, pini si cyclamen.



In secolul al XX-lea, o mare parte din gradina a fost pierduta pentru ca nimeni nu a mai avut grija de ea. In 1996, Kleber Rossillon, noul proprietar, a restaurat gradina si a deschis-o pentru public.





Apa necesara pentru a iriga intreaga suprafata a gradinilor suspendate de la Marquetssac este stransa in mai multe rezervoare sapate direct in calcar, iar excesul cade armonios prin doua cascade care se prabusesc de pe peretele stancos.

Domeniul Marqueyssac este unul dintre cele mai frumoase parcuri si gradini franceze. Aceasta se poate vizita atat ziua, cat si noaptea, cand este decorata cu zeci de mii de lumanari, care creeaza o atmosferă feerica, surprinzatoare, ce caracterizeaza perfect perioada romantica in care a fost amenajata.

Sursa foto: glamgrid.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului