Amenajarea gradinii

#decorare #craciun #decorare gradina

Idei de decorare a gradinii de Craciun

Sarbatoarea Craciunului se apropie cu pasi repezi, iar cumparaturile de sezon au fost deja demarate. Daca te-ai gandit cum iti vei decora bradul si casa, ai putea avea in vedere si ornarea spatiului din jurul casei. Descopera, in continuare, cateva idei de decorare a gradinii de Craciun!


Foloseste instalatii de lumini


Acestea se numara printre cele mai cautate decoratiuni de gradina si pe buna dreptate, intrucat sunt cele mai spectaculoase. Disponibile intr-o varietate de culori si modele, instalatiile de lumini pot fi aplicate atat in exteriorul casei, la ferestre, pe prispa, pe stresini etc., cat si in toata gradina, pe copaci, pe garduri, de-a lungul aleilor.


Opteaza pentru becuri colorate


Varianta mai mare a beculetelor de Craciun, acestea pot fi, la randul lor, inserate in spatiul din jurul casei. Intrucat sunt mai impunatoare si consuma mai multa energie electrica, nu abuza de ele: amplaseaza-le discret in copaci si, eventual, pe prispa casei.


Infrumuseteaza arcadele din gradina


Intrucat sunt insertii speciale intr-o gradina, arcadele nu trebuie uitate cand vine vorba despre decorarea spatiului din exteriorul casei. Instalatiile luminoase sunt o alegere inspirata, care vor contribui la evidentierea arcadelor, insa poti opta si pentru alte tipuri de decoratiuni, de la cele din comert la ornamentele handmade, rezistente expunerii la frig si intemperii.


Nu uita de plantele de iarna


Plantele care rezista pe timp de iarna pot face parte din decorul festiv de Craciun, in special daca sunt puse in evidenta prin amplasarea lor strategica (daca sunt in ghivece si pot fi mutate), in puncte cu traficul si de distributia luminii in gradina, si/sau prin ornarea lor cu instalatii luminoase.

Printre plantele pe care le poti lasa in gradina pe durata iernii se numara hortensia, rododendronul, camelia si bergenia .


Aplica panglici colorate si baloane


Gradina ta se va umple instant de culoare daca vei alege sa o decorezi cu panglici si baloane rosii, ce amintesc de nuantele specifice Craciunului. Ideala este plasarea panglicilor in coniferele din curte si gradina, pentru ca efectul sa fie si mai spectaculos. In ceea ce priveste baloanele, ideal ar fi sa le limitezi la intrarea in casa si/sau gradina pentru a nu obtine un efect nedorit, de kitsch.


Decoreaza brazii din curte si gradina


Daca panglicile rosii nu ti se par suficiente, de ce nu ai opta pentru decorarea completa a brazilor din jurul casei? Alege ornamente rezistente si nu ezita sa optezi si pentru decoratiuni handmade, mai ieftine, dar la fel de spectaculoase. Spre exemplu, foloseste-te de vechile cutii din podul casei pe care sa le transformi in cadouri colorate de Craciun. Plaseaza-le, apoi, in functie de dimensiuni, fie la baza copacilor (pe un suport care sa nu permita patrunderea umezelii), fie direct in brazi.


Amplaseaza si cateva decoratiuni luminoase inedite


Pe langa clasicele instalatii de lumini, in comert sunt disponibile o sumedenie de figurine luminoase de diferite dimensiuni, perfecte pentru a decora gradina de Craciun. De la clopotei la Mosi Craciun si stelute cazatoare, pe toate le poti folosi pentru a aduce spiritul sarbatorilor de iarna si in exteriorul casei tale!

Sursa foto: uksbsguy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului