Amenajarea gradinii

#corpuri iluminat gradina #iluminare gradina #amenajare gradina #gradina

Iluminare gradina – cum sa creezi un decor feeric in curtea casei tale

Cand iti amenajezi singur gradina sau curtea din fata casei poti uita de importanta iluminarii acesteia. Iluminatul gradinii este foarte important pentru a crea o atmosfera placuta, feerica, in serile caduroase de vara, pe care vei dori sa le petreci in curte, la racoare. Prin urmare este important sa alegi corpurile potrivite pentru iluminare gradina.

 

Secretul unei iluminari gradina corespunzatoare este simplitatea. Nu supraaglomera gradina cu lumini ci foloseste corpuri de iluminat doar in zonele necesare. Totodata este important sa stii cum sa alegi corpurile de iluminat exterior potrivite pentru grdina ta.

Delimitarea zonelor care necesita sisteme iluminare gradina

Inainte de alegerea corpulrilor de iluminat este important sa delimitezi zonele care necesita iluminare si sa stii ce nevoi ai. De exemplu pot fi iluminate aleile care duc spre casa, zona de relaxaree, plantele decorative ssau copacii. Acum, ca stii care sunt locurile din gradina care necesita iluminare poti alege corpurile de iluminat potrivite.

Iluminarea aleilor de acces

Cand vorbim despre aleile de acces ne referim la aleea care duce de la poarta la intrarea in casa si la aleile adiacente din curte si gradina. Toate au nevoie de corrpuri de iluminare astfel incat accesul catre casa sa poata fi facut cu usurinta si sa nu existe riscul de accidentari din cauza inturnericului. Daca ai o curte mare, poti lua in calcul cativa stalpi iluminare gradina. Acestia vor crea un design placut atat pe timpul zilei, dar mai ales pe timpul noptii.

In schimb, pentru o curte mica sau pentru un buget scazut poti alege lapi de iluminare care se incarca cu energie solara. De exemplu poti alege corpuri iluminat exterior led. Acestea functioneaza pe baza de lumini led si au acumulatori care se incarca in timpul zilei, la soare. In acest economisesti bani pe care i-ai da pe energie.

Iluminarea spatiului de relaxare

Spatiul de relaxare din gradina este intens folosit in serile calduroase de vara. Tocmai de aceea este important ca aceste spatii sa fie iluminate corespunzator, pentru a-ti oferi tot confortul necesar. Pentru iluminare terasa gradina poti alege ghirlande luminoase, care sa ofere un plus de magie locului. Tot in aceasta zona pot fi amplasate lampi de gradina. Cu cat aspectul lampilor este mai vintage, cu atat decorul va fi mai rafinat.

In schimb, locul de luat masa poate fi luminat doar cu ajutorul lumanarilor. Foloseste un suport de lumanari pe care sa-l asezi in mijlocul mesei si, pentru un plus de nostalgie, achizitioneaza lumanari de dimensiuni mari. Asa cum in vremurile noastre mai vezi doar In filmele de epoca.

Spoturi pentru evidentierea plantelor si arborilor

Plantele decorative si arborii din gradina pot fi evidentiati astfel incat sa devina un punct focal in gradina. Poti alege corpuri de iluminare gradina solara, pe baza de led, pentru a nu cheltui bani si pe energie. Alege lampi de gradina ajustabile, astfel incat sa le poti indrepta lumina spre locul dorit de tine.. Efectul va fi unul de poveste.

Lampile solare, cea mai buna alegere

Lampile solare sunt cea mai buna alegere ca lampi de gradina persoanele cu buget restrans. Sunt ieftine si nu trebuie sa dai bani nici pe energie. In plus, le gasesti sub o multime de forme, dimensiuni si modele, astfel incat le poti incadra perfect in orice decor.

Surse foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului