Amenajarea gradinii

#gradina #iluminare gradina #iluminare gradina vara # iluminare decorativa gradina

Iluminarea decorativa a gradinii vara

Iluminarea decorativa poate schimba radical aspectul gradinii tale pe timp de noapte. Vara, este foarte placut sa iti petreci serile in gradina, la un gratar, sau poate preferi sa te retragi in spatele casei pentru a medita, a te reculege si a-ti incarca bateriile dupa o zi grea de munca.

Corpurile de iluminat pot face din gradina ta un loc de poveste, armonios si primitor. In plus, pot alunga anumite animale salbatice din straturile cu legume. Vorbim aici despre iepuri, caprioare si, de ce nu, porci mistreti. Iata cum iti poti decora gradina cu lumini pe parcursul verii.

Torte (lanterne tiki)

Tortele sau lanternele tiki aduc un stop de exotism in gradina ta. De fiecare data cand vezi o torta aprinsa, nu ai cum sa nu te gandesti la bastinasii din triburi sau la intrumentele care iluminau drumul stramosilor nostri prin intuneric.

In general, lanternele tiki functioneaza pe baza de ulei de lampa sau pe baza de ulei esential de Citronela (substanta cu miros puternic de lamaie, folosita in industria cosmetica, dar si pe post de repelent de insecte).

Datorita mirosului puternic, uleiul de Citronela alunga nesuferitii tantari care te impiedica sa stai linistit seara in gradina.

Felinare pe gaz

Felinarele pe gaz sunt ideale pentru o gradina urbana, moderna. Aceste corpuri de iluminat gradina amintesc de aerul vechi al metropolelor americane. La fel ca torta, felinarul pe gaz poate functiona de baza de ulei esential de Citronela sau pe baza de gaz. Substantele volatile alunga insectele zburatoare, pentru ca tu sa te poti bucura de clipe minunate de relaxare in propria gradina.



Foto: propane.pro; sheknows.com

Traseu luminat cu corpuri Zen

Daca ai alei in gradina sau in curte, le poti ilumina cu ajutorul unor corpuri "Zen". Este vorba despre corpuri de iluminat inalte, care emana o lumina difuza, dar suficient de puternica pentru a-ti calauzi pasii prin intuneric. Denumirea "Zen" provine de la varful corpului de iluminat, care aminteste de templele budiste si, implicit, de cultura japoneza.

Corpuri de iluminat tip proiector

Corpurile de iluminat tip proiector sunt introduse in sol si emana o lumina verticala. Sunt foarte utile pentru a ilumina aleea din curte sau drumul de la casa pana la anexa de alaturi. Ziua, aceste corpuri nu se vad, pentru ca sunt bagate in pamant, dar seara pot deveni o adevarata atractie pentru invitatii tai.

Lampi solare de gradina

Lampile solare sunt unele dintre cele mai indragite corpuri de iluminat pentru gradina si curte. Sunt echipate cu leduri foarte luminoase, se monteaza foarte usor si pot deveni cele mai frumoase elemente decorative din gradina ta. Poti alege lampi solare cu lumina alba sau cu lumina colorata.

Pe acestea din urma le poti plasa langa cele mai frumoase flori din gradina sau in gradinita cu flori din fata casei. Culorile lor se rasfrang pe inflorescente, dand nastere unei gradini de noapte multicolore.



Foto: sheknows.com; sheknows.com

Cum alegi corpurile de iluminat

Specialistii spun sa nu cumperi primele corpuri de iluminat exterior pe care le gasesti in magazine. Pentru a gasi corpurile care intr-adevar sa infrumuseteze curtea, casa si gradina, este indicat sa tii cont de arhitectura casei. Luminile artificiale trebuie sa se integreze armonios in ansamblul proprietatii tale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului