Amenajarea gradinii

#beneficii ingrasamant organic # ingrasamant organic #ingrasamant

Importanta folosirii ingrasamantului organic! Cele 5 beneficii ale acestuia

Ingrasamantul joaca un rol major in viata oricarui gradinar. Alegerea acestuia poate fi insa dificila pentru multi. Stiai insa ca ingrasamantul organic este mult mai bun decat cel pe baza de chimicale? Iata cinci motive pentru care este important sa folosesti ingrasamantul organic in gradina.

 

1. Are efect pe termen lung

Ingrasamantul chimi are efect doar pe termen scurt, indiferent de tipul acestuia. In plus chimicalele din acesta ajung in fructe sau legume si apoi in organismul uman. In schimb, ingrasamantul organic nu prezinta niciun pericol pentru plante sau oameni si are efect pe termen lung. Acesta mentine sanatatea plantelor pentru mai mult timp.

2. Ingrasamantul organic are toti nutrientii necesari plantelor

Ingrasamantul organic le ofera plantelor toti nutrientii de care acestea au nevoie. Principalii nutrienti care se gasesc in compozitia ingrasamantului organic sunt fosforul, potasiul, calciul si fierul. In plus, ingrasamantul organic nu permite formarea buruienilor in jurul plantelor.

3. Ingrasamantul organic, un bun mod de a fertiliza solul

Pamantul contine organisme vii, precum viermi, alge sau bacterii, care ajuta la o ventilare excelenta a solului. Ingrasamantul organic este cel mai bun mod de a fertiliza solul mentinand un mediu natural al acestor mici organisme, pe cand ingrasamintele pe baza de chimicale distrug o mare parte din aceste microorganisme necesare plantelor tale.

Asadar, ingrasamintele organice pastreaza intacte calitatile nutritionale ale solului si il protejeaza in acelasi timp si de eroziune.

4. Ingrasamantul organic nu afecteaza mediul

Ingrasamantul organic nu contine substante toxice care sa afecteze mediul inconjurator. Spre deosebire de ingrasamintele chimice, care polueaza solul si apa, ingrasamintele biologice nu au niciun impact negativ asupra mediului inconjurator. In plus este ideal pentru perosanele care practica gradinaritul organic si isi doresc plante sanatoase si roade gustoase.

5. Ingrasamantul organic nu costa bani

Pe langa toate beneficiile miraculoase pe care le are pentru gradina ta, ingrasamantul organic nu costa bani. Il poti crea chiar tu, acasa fin frunze uscate si gunoi de grajd.

Surse foto: pexels.com, pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului