Amenajarea gradinii

#gradina #sfaturi gradinarit #inalbitor #utilizare inalbitor gradina #lucrari gradinarit

Inalbitorul iti este de folos si in gradina! Iata cum il folosesti!

Inalbitorul este un produs pe care te bazezi pentru a scoate petele dificile si a igieniza o varietate de obiecte casnice. Dar te-ai gandit ca l-ai putea folosi si in gradina? Afla ca aceasta solutie are cateva intrebuintari interesante si in jurul casei de care ar fi pacat sa nu tii cont!

Foloseste inalbitor la igienizarea ustensilelor de gradinarit

Uneltele pe care le folosesti la sapat, taierea trandafirilor, altoirea pomilor fructiferi etc. sunt expuse coroziunii favorizate de umezeala si, in plus, daca nu sunt ingrijite corespunzator, devin focare de boala pentru plantele din gradina.

Pentru a evita surprizele neplacute, dupa fiecare folosire a ustensilelor de gradinarit sau, in cel mai rau caz, macar o data pe luna in perioadele in care le utilizezi frecvent, igienizeaza-le cu o solutie diluata de inalbitor (1 parte inalbitor la 10 parti de apa).

Iar cand suspectezi ca ustensilele au luat contact cu plante bolnave, foloseste inalbitorul ca atare pentru a-i spori puterea de dezinfectare.

Indeparteaza mucegaiul de pe mobilierul de gradina

Atunci cand nu este depozitat corespunzator sau cand este expus umezelii timp indelungat, pana si cel mai rezistent si calitativ mobilier de gradina este afectat de mucegai. Inainte ca problema sa devina cu adevarat grava, foloseste inalbitor pentru a curata temeinic fiecare coltisor al mobilierului.

Adauga 2-3 linguri de inalbitor la 500 ml de apa, toarna solutia intr-un recipient cu pulverizator si demareaza procedura!

Scapa de muschi si de buruienile suparatoare

Muschiul poate fi binevenit in gradina, atunci cand este inclus intr-un decor adecvat. Insa cand prezenta sa este nedorita (iti acopera pietrele de pavaj, spre exemplu), afla ca il poti indeparta cu inalbitor.

Aceeasi recomandare este valabila si in cazul buruienilor: scapa de nesuferitele plante dintre pietrele de pavaj (tine departe inalbitorul de culturile de legume si de flori) tot cu ajutorul sau. Pont: profita de o zi calduroasa de toamna, cu umiditate minima, pentru a spori eficacitatea inalbitorului.

Sursa foto: homesurroundings.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare