Pentru amenajarea unei gradini superbe, este esential sa tii cont nu doar de tipurile de plante pe care le folosesti, ci si de modul in care acestea se imbina. Faptul ca florile se pot adapta la diferite conditii de mediu reprezinta un avantaj pentru a alcatui o gradina inedita.

Imbinarea de culori din gradina iti poate incanta ochii si te vei simti atras de minunatiile naturii, ceea ce ti-ar putea accentua pasiunea pentru gradinarit. Vitalitatea transmisa de contrastul dintre doua culori puternice, precum albastru si portocaliu sau galben si violet, iti poate schimba starea de spirit.

Combina intr-un mod placut florile din gradina, astfel incat sa creezi imagini unice. Orice asociere de culori poate deveni interesanta, atat timp cat ai curaj sa incerci.


1. Portocaliu, mov si alb - flori diferite

Un impact vizual puternic este creat de alaturarea acestor culori. Imbinarea dintre o culoare calda, una rece si alb este o alegere buna pentru amenajarea spatiului din gradina ta. Florile alese pentru acest trio difera in functie de preferinte, de zona climatica si de capacitatea acestora de adaptare la diferite medii.


2. Contrast inedit - aceeasi familie de plante

Crezi ca ar fi plictisitor sa ai acelasi tip de flori in gradina? Ei bine, daca acestea sunt combinate intr-un mod armonios, rezultatul ar putea sa te surprinda. Mai multe culori de flori, atat calde cat si reci, pot alcatui un adevarat spatiu animat si interesant din punct de vedere vizual.


3. Imbinarea speciilor - flori si arbusti

Florile nu sunt singurele specii de plante colorate, arborii si arbustii reprezinta, de asemenea, o adevarata paleta interesanta de culoare, care iti poate atrage privirea. Cand arborii, arbustii si florile se imbina, formeaza un tablou inedit.

Verdele pur al copacilor, in combinatie cu nuantele cat mai vii ale florilor (trandafiri, gladiole, zambile), creeaza un contrast pur, care transmite energie si bucurie. In acest caz, este bine sa nu combini foarte multe tipuri de flori, ci sa te limitezi la una-doua specii.Sursa foto: deco.fr

  •   2013-07-31
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Matei

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii