Amenajarea gradinii

#gradinarit #manusi #manusi gradinarit

Manusile pentru gradinarit iti usureaza munca: 4 trucuri pentru a alege manusile perfecte

Activitatile din gradina nu sunt prea prietenoase cu mainile tale, mai ales atunci cand trebuie sa intri in contact cu solul umed sau cu plantele dure, cum ar fi trandafirii. Bataturile, zgarieturile, pielea uscata si crapata sunt doar cateva dintre neplacerile lucrului cu mana goala. Tocmai de aceea, pentru a putea munci cu spor, dar si pentru a-ti proteja manile, ai nevoie de o pereche de manusi pentru gradinarit.

In magazine sunt multe modele de manusi pentru gradinarit, insa nu toate sunt potrivite pentru activitatile pe care le intreprinzi. De aceea, iti dezvaluim cateva trucuri care te vor ajuta sa cumperi cele mai bune manusi pentru gradinarit.


1. Alege manusi mulate si lungi, pentru trandafiri

Daca esti pasionat de trandafiri, ai nevoie de o pereche de manusi pentru gradinarit care sa fie mulate pe degete, dar in acelasi timp sa se prelungeasca pana aproape de cot.

O pereche de manusi clasice de gradinarit nu ar fi potrivita pentru aceasta activitate, deoarece materialul tare te-ar impiedica sa tii bine in mana foarfecele si ti-ar ingreuna activitatea. Manusile mulate si lungi sunt realizate, de obicei, din spandex sau lycra.



Sursa foto: dorothybiddle.com


2. Alege manusi din bumbac pentru activitati simple de gradinarit

Manusile de bumbac sunt esentiale pentru orice gradinar, deoarece sunt foarte practice pentru activitatile simple, cum ar fi culesul pastailor, plivitul buruienilor sau plantatul rasadurilor. Este bine sa stii ca aceste manusi de gradinarit iti protejeaza bine manile atunci cand mediul este uscat. Nu sunt impermeabile si iti ofera o protectie destul de scazuta daca manile intra in contact cu substante chimice.



Sursa foto: amazon.com


3. Alege manusi din cauciuc pentru sarcini dificile

Pentru sarcinile dificile din gradina, cum ar fi tunsul pomilor pe timp de iarna, lucrul in zilele geroase sau activitatile care presupun utilizarea unui sol umed si argilos, manusile din cauciuc se dovedesc a fi solutia perfecta, deoarece iti protejeaza mainile de frig si umezeala.



Sursa foto: behealthyandwell.com


4. Alege manusi din neopren pentru lucrul cu substante chimice

Daca lucrezi in gradina cu substante uleioase, substante acide, pesticide, erbicide, fungicide sau alte substante chimice, este recomandat sa folosesti o pereche de manusi din neopren. Acestea sunt flexibile, antiaderente si iti permit sa-ti desfasori activitatea fara riscuri.



Sursa foto: amazon.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare