Amenajarea gradinii

#bulbi #flori #gradina #amenajarea gradinii

Metoda rapida de fortare a cresterii bulbilor de primavara

Daca vrei sa te bucuri mai repede de florile de primavara, exista metode prin care poti forta dezvoltarea bulbilor. Zambilele, narcisele si lalele se dezvolta rapid la temperaturi reduse si infloresc mai devreme. Aplica si tu aceasta metoda si vei avea o gradina frumoasa la inceput de primavara!


Depoziteaza bulbii in frigider

Daca alegi sa depozitezi bulbii de primavara in frigider este bine sa ii asezi cat mai departe de fructele si legumele proaspete. Gazul etilenic eliberat de aceste alimente poate distruge dezvoltarea florilor din bulbi. Bulbii trebuie ambalati in pungi de hartie.

Bulbii trebuie sa stea la o temperatura de maxim 8 grade, timp de 2 - 3 luni. In general, bulbii mai mici, precum irisii, lalelele si narcisele, sunt mai usor de fortat sa se dezvolte mai repede. Indiferent de florile pe care le plantezi, este bine sa alegi bulbi mari, care vor produce mai multe flori.

De asemenea, ai grija ca bulbii sa fie fermi si sa nu aiba rani. Ai grija si ca radacinile florilor sa nu iasa din bulbi.


Planteaza bulbii in ghivece

Majoritatea bulbilor se dezvolta in ghivece, intr-un amestec de pamant. Cel mai bine este sa plantezi cat mai multi bulbi intr-un ghiveci, fara insa ca acestia sa se atinga. In acelasi ghiveci poti planta mai multe tipuri de bulbi.

Daca bulbii pe care ii plantezi au perioade de inflorire dferite, depoziteaza-i mai intai intr-un container de plastic si combina-i atunci cand infloresc.

Dupa ce plantezi bulbii in ghivece este bine sa ii acoperi cu pamant. Eticheteaza ghivecele cu numele plantei si data. Depoziteaza apoi ghiveciul intr-un loc racoros, care sa permita radacinilor sa se dezvolte.

Periodic, este bine sa verifici umezeala pamantului si sa uzi bulbii daca solul este prea uscat. Atunci cand perioada de dezvoltare este completa, deasupra ghiveciului vor aparea muguri verzi. In acel moment trebuie sa muti ghiveciul intr-un loc calduros.

Dupa ce apar mugurii si floarea incepe sa se dezvolte, arunca bulbii deoarece nu vor mai produce alte plante.


Care este timpul necesar pentru inmugurirea bulbilor

Narcise: 12 - 15 saptamani la rece, 2 - 3 saptamani la caldura;

Lalele: 10 - 16 saptamani la rece, 2 - 3 saptamani la caldura;

Iris: 13 - 15 saptamani la rece, 2 - 3 saptamani la caldura;

Zambila: 12 - 15 saptamani la rece, 2 saptamani la caldura;

Ghiocei: 15 saptamani la rece, 2 saptamani la caldura.

Sursa foto: payhembury.org.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului