Amenajarea gradinii

#iaz #apa #piscina #gradina #acvariu #amenajarea gradinii

Mizeaza pe inedit: creeaza-ti o gradina acvatica uimitoare

Vrei sa iti reimprospatezi decorul casei si cauti o solutie ieftina si inedita? Creeaza-ti o gradina acvatica surprinzatoare si de efect chiar la tine in apartament. Acest decor incantator nu va fi doar un simplu truc care iti va transforma un colt al casei intr-o adevarata oaza de sanatate, ci si un spatiu relaxant, ideal pentru meditatia dupa o zi de munca istovitoare. Iata cum iti poti realiza o gradina acvatica in cativa pasi:

1. Alege vasul de baza

Pentru a crea ghivece acvatice ai nevoie de vase cat mai largi, incapatoare, si rezistente. Alege unele de calitate, cu un design minimalist si asaza-le pe un suport de fier forjat, pentru o mai buna rezistenta.

Dupa ce ai ales ghivecele, planteaza florile in vase mai mici, cat mai diverse si cat mai colorate. Ai grija, de asemenea, unde le pozitionezi, deoarece plantele au nevoie de cel putin sase ore pe zi de lumina si caldura naturale.

2. Umple vasele cu apa

Dupa ce ai ales ghivecele si ai plantat florile, urmeaza sa umpli vasele cu apa. Acest proces trebuie sa se faca cu un furtun de turatie joasa. Ai grija sa nu le umpli prea tare, deoarece, atunci cand vei aseza in ghiveci vasele mai micute, volumul apei va creste.

3. Adauga plantele

Asaza ghivecele cu plante in apa si incearca sa alegi soiuri care sa reflecte o gradina acvatica, precum nuferii. Astfel vei crea un echilibru ecologic perfect.

De asemenea, alegerea plantelor conteaza foarte mult si in ceea ce priveste cromatica si estetica ghivecelor acvatice, asa ca nu incerca sa amesteci plante care induc ideea de apa cu cele de camp ori munte.

4. Creeaza efecte spectaculoase

Pentru a crea un spatiu acvatic cat mai credibil, dar si pentru a oferi gradinii tale si mai multa originalitate si efect surprinzator, populeaza ghivecele si cu cativa pestisori. Hrana pentru pesti va contribui si ea la echilibrarea ecologica.

5. Hraneste plantele

Mentine plantele mereu sanatoase hranindu-le corespunzator si oferindu-le substantele nutritive de care au nevoie in fiecare sezon. Nu uita, de asemenea, sa hranesti si pestii in fiecare zi si sa le cureti apa o data pe luna.

Sursa foto: homelife.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului