Amenajarea gradinii

#ghivece de flori #plante agatatoare #buturuga #decor buturugi

Moduri spectaculoase de a decora buturugile vechi din gradina

Buturugile vechi din gradina sunt inestetice, iar de cele mai multe ori cu greu le poti elimina. Acestea pot fi insa infrumusetate extrem de usor si se pot transforma rapid in elemente decorative spectaculoase. Iata cateva moduri uimitoare, din care te poti inspira.

1. Buturugile si paturile de flori

O buturuga veche se poate transforma rapid intr-un superb pat de flori, mai ales daca este goala. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa umpli buturuga cu sol si sa plantezi cateva flori viu colorate.

Pentru a permite drenajul poti face mici insertii in scoarta in partea de jos a buturugii.

In cazul in care buturuga nu este goala in interior, poti face tu niste gauri in care sa asezi niste ghivece de flori. Ai insa grija ca aceasta sa poata asimila apa si substantele nutritive de care au nevoie pentru a creste armonios.

2. Buturugile si muschiul

Pentru a acoperi buturugile inestetice din gradina ta, poti folosi si muschiul. Acesta ii va da un aspect placut si, in plus, poti alege dintr-o gama variata de tipuri de muschi pentru a crea un model de culori si texturi.

Pentru a creste, muschiul de pe buturugi are nevoie de o zona cu multa umbra, deoarece acesta iubeste racoarea si umiditatea.

Cu ajutorul muschiului poti decora si alte elemente inestetice din gradina, precum pietrele.

Pentru a-i stimula cresterea pe buturuga, adauga peste muschi o cana cu lapte atunci cand il plantezi. Pentru a crea un decor si mai spectaculos, poti combina muschiul cu plante agatatoare.

3. Buturuga-piedestal

In cazul in care buturuga este suficient de inalta ai putea-o folosi foarte bine ca un piedestal pentru un hranitor pentru pasari sau ca baza pentru o masa. De asemenea, in cazul in care esti talentat, poti sculpta buturugile in diverse elemente decorative pentru gradina ta, precum casute mici, zane sau scaune.

Asadar, pune-ti imaginatia in joc si creeaza din inesteticele buturugi obiecte decorative spectaculoase pentru gradina ta. Poti, de asemenea, chiar sa le pictezi, pentru a da mai multa culoare si efect gradinii.



Sursa foto: interiorholic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului