Amenajarea gradinii

#motocositoare #masina de tuns iarba

Motocositoare sau masina de tuns iarba: care este diferenta

Cand vine vorba de ingrijirea unei suprafete acoperite cu iarba sau gazon, nu exista concurenta intre o motocoasa si o masina de tuns iarba. Fiecare dintre cele doua are un mod propriu de functionare si fiecare isi face treaba foarte bine.

De regula, o masina de tuns iarba acopera o suprafata mai mare si iti permite sa tai rapid si uniform iarba, in timp ce motocoasa se poate folosi in zonele unde masina de tuns iarba nu ajunge. Atunci cand combini efectul celor doua, poti termina mai repede decat ti-ai putea imagina.

Masina de tuns iarba

Masinile de tuns iarba sunt cele care te ajuta sa mentii gazonul uniform, la aceeasi inaltime fata de sol. Sunt disponinile doua tipuri de masini de tuns iarba: cele clasice (ce trebuiesc a fi puse in miscare de utilizator prin impingere) si tractoarele de tuns gazonul.

De regula, se opteaza pentru masinile de tuns iarba alimentate cu benzina sau pentru modelele electrice. Cu toate acestea, cele manuale inca reprezinta o optiune pentru oamenii care vor sa transforme tunsul gazonului intr-o activitate prin intermediul careia pot depune si efort fizic.

Oamenii care poseda suprafete mici de teren aleg masini de tuns iarba si gazonul obisnuite, in timp ce tractoarele pentru tuns gazonul reprezinta o solutie mult mai practica pentru oamenii care detin suprafete mai mari de teren. Totusi, date fiind avantajele, confortul si rapiditatea cu care actioneaza tractoarele, nu ar fi deloc neobisnuit sa vezi persoane cu suprafete mici de teren alegand un tractor de tuns iarba, mai ales ca acestea, mai nou, pot fi folosite pentru mai multe sarcini, preluand chiar si atributiile unei freze de zapada.

Motocositoarele

Motocoasele sunt deseori folosite pentru a oferi gazonului infatisarea perfecta, pentru a retusa toate zonele unde nu s-a putut folosi masina de tuns iarba. Lama sau firul de taiere al motocoasei se invarte cu o viteza foarte mare, de ordinul miilor sau zecilor de mii de rotatii pe minut.

La fel ca in cazul masinilor de tuns iarba, motocoasele pot fi alimentate electric sau cu combustibil. Cele alimentate cu benzina sunt mai usor de manevrat si nu e nevoie sa iti faci probleme referitoare la cablul de alimentare sau sursa de energie electrica.

Totusi, daca ai probleme respiratorii si nu vrei sa inspiri emisiile de fum ale motocoaselor pe benzina, motocoaseieftine.ro ne recomanda motocoasa electrica. Motocoasele permit taierea vegetatiei din jurul copacilor, a gardurilor, zidurilor sau altor obiecte cu mare usurinta si precizie.

Similaritati si diferente intre motocoase si masini de tuns iarba

Cel mai important aspect comun al celor doua masinarii este acela ca ambele isi propun sa faca gazonul sa arate impecabil. Ambele sunt indispensabile oricarei persoane care detin terenuri acoperite cu iarba sau gazon. Ele pot taia orice tip de vegetatie mica.

Ceea ce nu poate sa faca o masina de tuns iarba poate o motocoasa, sau invers. De regula, o masina de tuns iarba are un motor mai puternic, e mai efectiva la tunderea zonelor extinse. Ti-ar fi extrem de greu sa tai iarba dintr-o gradina intreaga folosind doar motocoasa, dar cel putin la fel de greu sa tunzi iarba din jurul copacilor.

Motocoasele, in schimb, sunt bune pentru eliminarea plantelor care au tulplina mai groasa si nu ar putea fi atinse de lama unei masini de tuns iarba. O motocositoare profesionala cu lama din metal poate fi cel putin la fel de puternica precum o masina de tuns iarba.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului