Amenajarea gradinii

# tacamuri vechi #gradina #furculite #linguri #furculite gradina

Nu arunca tacamurile vechi! Iata cum le poti folosi in gradina

Furculitele si lingurile vechi pot fi folosite cu succes in procesul de gradinarit. Asadar, inainte de a le arunca, gandeste-te de cateva ori daca iti mai sunt sau nu folositoare. Iata cum le poti folosi in procesul de gradinarit.

1. Linguri si furculite pe post de marcaje

Lingurile di furculitele vechi pot fi folosite pe post de marcaje. In functie de preferinte le poti grava cu numele plantelor preferate sau le poti vopsi in culori vesele, ca apoi sa scrii numele plantelor preferate pe acestea, tot cu ajutorul unei vopsele speciale, care sa reziste intemperiilor vremeii.

In acelasi scop poti folosi si lingurile din lemn. Trateaza mai intai lemnul cu un lac special, care sa le faca rezitente la intemperiile vremii, apoi, dupa preferinte, vopseste-le si scrie pe acestea denumirile plantelor preferate.

2. Agatatoare pentru ghivecele cu flori

Lingurile pot deveni agatatoarele perfecte pentru ghivecele cu flori. Indoaie-le codita precum in imagine si fixeaza-le in perete sau in gard cu ajutorul unui surub. Agata apoi ghivecele cu flori si bucura-te de frumusetea acestora.

3. Furculitele de plastic tin pasarile la distanta

Daca vrei sa scapi de pasarile care-ti compromit culturile, atunci furculitele de plastic sunt aliatii tai. Tot ce trebuie sa faci este sa le infigi in sol, cu dintii in sus, la sitante destul de mici, astfel incat pasarile sa nu se poata aseza pe sol. Astfel, semintele proaspat plantate vor avea mai multe sanse sa incolteasca inainte de a fi mancate de pasari.

Surse foto: balconygardenweb.com, all-about-the-garden-shop.com, playgroundparkbench.co, pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului