Amenajarea gradinii

#beneficii gradinarit #lucrari gradina #gradina #gradinarit #beneficii

O ora de gradinarit pe zi, multiple beneficii pentru sanatate

Stiai ca gradinaritul are multiple beneficii asupra organismului? Pe langa beneficile aduse psihicului si starilor emotionale, activitatea de gradinarit are multiple beneficii si asupra fizicului. Iata cate miracole poate face o singura ora de gradinarit, pe zi, pentru organismul tau.

Iti dezvoltarea musculaturii

Activitatile de gradinarit iti solicita toti muschii corpului, dar in special muschii spatelui, bratelor si pe cei abdominali. Un arganism cu muschi dezvoltati duce la imbunatatirea pozitiei corporale. Totodata iti va imbunatati mobilitatea corporala.

Imbunatateste performantele inimii

O singura ora de gradinarit pe zi, duce la imbunatatirea performantei inimii, reducand considerabil riscul de infarct.

Te ajuta sa lupti cu kilogramele in plus

O ora de gradinarit pe zi, te ajuta sa lupti cu kilogramele in plus. Si toate astea datorita efortului fizic pe care il depui pentru a-ti indeplini sarcinile. In plus, cultivand propriile legume si fructe sansele sa mananci sanatos sunt mult mai mari. 

Ajuta la combaterea stresului, anxietatii si depresiei

Problemele de la serviciu, problemele financiare si cele de cuplu cresc nivelul de stres, dar daca te refugiezi o ora in gradina si te ocupi de ingrijirea ei te vei elibera rapid de stres si te ajuta sa-ti recapeti optimismul si energia.

Totodata, persoanele care isi fac timp in fiecare zi pentru a lucra in gradina, chiar daca singurul lucru pe care il fac este sa ude florile si/sau gazonul, trec mai usor peste starile de anxietate si depresie, deoarece in timpul activitatilor specifice reusesc sa se detaseze de probleme si pot medita in liniste.

Sursa foto: rosiesworkwear.com 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului