Amenajarea gradinii

#gradinarit #ghivece #unelte gradinarit # accidente gradina

Obiecte utile pentru gradinarit

Gradinaritul este o pasiune care te ajuta sa te relaxezi si sa-ti petreci mai mult timp alaturi de membri familiei, antrenandu-i in activitati . Atentie totusi, pe de alta parte, gradinaritul a fost declarat drept cel mai periculos dintre hobby-uri pentru ca foarte multe persoane au ajuns in spital cu diferite rani capatate in gradina . Iata cateva obiecte ce iti vor usura munca in :
 

1 Recipient pentru unelte


Potrivit unei cercetari a unei companii de asigurari de sanatate din Austria, peste 10.000 de oameni ajung in spital in decursul unui an cu taieturi, zgarieturi, intepaturi sau alte rani cauzate de uneltele folosite la gradinarit .

Pentru a te feri de astfel de accidente este bine sa pastrezi in gradina sau in magazie o cutie cu nisip in care sa asezi foarfecii, cutitele si alte uneltele ascutite. Nisipul va pastra uneletele curate si nu le va afecta eficienta. Le poti curata ulterior cu o simpla carpa, eventual inmuiata in ulei, pentru a le da luciu. In plus, ele nu vor fi aruncate prin gradina astfel incat sa te accidentezi in ele.

2 Pernuta pentru genunchi

Ca sa nu obosesti prea repede, sa nu te murdaresti si sa nu-ti afectezi articulatiile si coloana, este bine sa-ti protejezi genunchii cu o perna cand lucrezi in gradina.

3 Suport pentru furtun

Evita sa lasi furtunul pentru udat plantele aruncat la intamplare. Pe de o parte, te poti impiedica de el si te poti accidenta, pe de alta parte acesta se va uza mai repede.

Inventeaza un suport pe care sa-l sprijini. Un exemplu este sa fixezi cu suruburi o galeata de-un perete al magaziei in care iti tii uneltele si sa-l rotesti ulterior in jurul ei.

4 Magneti pentru manusi

Daca uiti adesea unde ai lasat manusile iti propunem sa cosi de ele doi magneti mici. Ulterior, le vei putea fixa de galetile de metal sau de alte unelte ca sa nu le mai ratacesti.

5 pentru ierburi si rasaduri

Ca sa dai gradinii tale un aspect ordonat si interesant fii sigur ca ai la indemana ghivece personalizate pentru ierburi sau rasaduri. Pentru un aspect unitar, evita sa folosesti ghivece din materiale si cu dimenisiuni diferite.

6 Sita pentru spalat legume

O sita pentru spalarea legumelor este foarte utila. Astfel, vei putea spala salata, ridichile sau patrunjelul inca din gradina.
Pe de o parte, plantele vor beneficia de apa folosita pentru spalat iar pe de alta parte vei evita sa murdaresti chiuveta din bucatarie de noroi.

7 Grilaj pentru protectie

In caz ca ai probleme cu pisica sau cu pasarile care iti ataca diverse plante din gradina, poti sa folosesti mici speciale pentru a le tine la distanta.

8 Trusa de prim ajutor

Se intampla adesea sa ne accidentem atunci cand lucram in gradina sau sa fim intepati de insecte. De aceea, este bine sa ai la indemana, alaturi de unelte, o trusa de prim ajutor cu o solutie dezinfectanta si cateva bandaje.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului