Amenajarea gradinii

#plante salbatice #pajiste gradina #pajiste #plante de gradina #amenajare gradina

Pajisti miniaturale: cum sa-ti creezi propriul colt de rai cu plante salbatice

Ideea de a realiza o pajiste miniaturala in gradina este seducatoare intrucat florile salbatice ofera una dintre cele mai frumoase privelisti. Desi poate parea o optiune utila pentru persoanele care nu au timp de gradinarit, trebuie sa stii ca este nevoie de multa munca pentru pentru amenajarea si intretinerea acesteia. Iata ce trebuie sa stii despre amenajarea unei pajisti.

Cum amenajezi o pajiste miniaturala



Metoda cea mai rapida este sa cumperi plante in ghiveci de la magazinele specializate si sa le replantezi in gradina. Le poti planta intr-un loc in care exista deja gazon.

O metoda mai ieftina, si utila pentru gradinile mari este plantarea semintelor. Inlatura mai intai buruienilor perene din sol. Apoi adauga semintele si grebleaza terenul ca sa intre in sol. Cea mai buna perioada pentru plantarea florilor salbatice este primavar devreme, sau toamna.

Cum ingrijesti pajistea miniaturala



In primul an de la semanarea florilor este indicat sa plivesti pajistea din cand in cand. De asemenea este recomandata tunderea acesteia de cateva ori la inaltimea de 10 cm pentru a favoriza dezvoltarea radacinilor. Eliminarea buruienilor este esentiala.

Deoarece florile isi canalizeaza intreaga seva in cresterea radacinilor, in primul an plantele nu vor inflori spectaculos. Insa dupa un an vei fi nevoit sa mai elimini buruienile si sa ii asiguri necesarul de apa daca nu ploua suficient. De acum pajistea trebuie tunsa de cel mult doua ori pe an.

Atentie! Pajistea semanata toamna se tunde primavara sau la inceputul verii. Trebuie taiata la o dimensiune de 5-8 centimetri. Daca ai inclus in amestecul de semninte plante anuale precum albastreaua, neghina, galbenelele si macii, acestea trebuie tunse la inceputul primaverii la o inaltime de minim 8 centimetri.

Pajistea pe care ai semanat-o primavara se tunde cand plantele au atins o lungime de cel putin 10 centimetri. Daca contine flori anuale, nu trebuie cosita decat dupa ce le cad acestora semintele.

Sursa foto: travelportland.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului