Amenajarea gradinii

#mobilier gradina #amenajare gradina #paleti de lemn #paleti

Paletii din lemn pot avea intrebuintari inedite in gradina. Iata cateva idei din care te poti inspira!

Paletii din lemn sunt foarte utili la casa omului, chiar daca uneori ai impresia ca iti ocupa spatiu degeaba si ca ar trebui desfacuti si arsi. Din paletii vechi, de care nu mai ai nevoie, poti concepe decoratiuni inedite pentru gradina sau le poti gasi noi intrebuintari.

Gradini verticale

Cine spune ca daca nu ai suficient spatiu pentru o gradina trebuie sa renunti la ideea de a-ti cultiva propriile plante? Daca ai cativa paleti, te poti mandri cu cele mai frumoase gradini verticale. Tot ce trebuie sa faci este sa fixezi o bucata de prelata in spatele paletilor si sa umpli spatiul cu pamant fertil. Prelata va impiedica solul sa cada. Nu-ti ramane decat sa cultivi plante mici, eventual cazatoare, pentru a acoperi spatiile golase.

Mobilier de gradina

Cu putina imaginatie si ceva indemanare, poti constui un mobilier suprinzator de gradina, doar din paleti. In functie de designul pe care vrei sa il obtii, este posibil sa ai nevoie si de materiale adiacente, cum ar fi rotite si blat din sticla pentru masa sau huse pentru scaune.

Nu uita sa slefuiesti si sa vopsesti paletii, pentru a le conferi un aer nou si un look vibrant.

Depozit in gradina

Daca nu ai un depozit in care sa tii toate lucrurile de care ai nevoie in gradina, acum este momentul sa iti construiesti unul. Paletii din lemn pot fi folositi cu succes la ridicarea unui depozit, hambar, sopron sau chiar spatiu pentru protejarea plantelor mai sensibile, insa ce-i drept, vei avea nevoie de un numar destul de mare de placaje.

Alee in gradina

Te-ai saturat ca aleea din gradina sa se umple mereu de noroi dupa ce se topeste zapada sau dupa fiecare ploaie? De acum, nu mai trebuie sa-ti murdaresti cizmele si nici sa cari noroiul dintr-un loc in altul. Daca nu vrei sa pietruiesti aleea, o poti acoperi cu paleti din lemn. Pozitioneaza-i astfel incat sa formeze un fel de podet. In cazul in care obisnuiesti sa plimbi roaba pe aleea respectiva, ar fi mai indicat sa lipesti paletii, astfel incat sa aiba continuitate.

Sursa foto: dishfunctionaldesigns.blogspot.com, goodshomedesign.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare