Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #decor gradina #petrecere gradina #organizare petrecere gradina

Petrecerea de vara in gradina: ingredientele decorului perfect!

Sezonul cald indeamna la petreceri in compania prietenilor apropiati. De multe ori, acestea se vor intinde pana in miez de noapte. Atmosfera intima si frumusetea gradinii in care iti vei primi oaspetii vor trebui sa fie insotite de un decor adecvat. Iata cum poti organiza o petrecere memorabila in gradina ta, in ton cu farmecul unic al verii!

Adauga puncte focale in decor

Terasa din curte sau chiar zona din gradina unde vrei sa organizezi petrecerea au nevoie de puncte focale pentru a crea impresia unui echilibru in spatiu.

Foloseste o umbrela de gradina intens colorata pentru a obtine acest efect. Te va feri de ultimele raze ale soarelui puternic si va constitui si o buna aparatoare pentru masa, in cazul unei ploi neasteptate.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Ilumineaza zona

Dupa cum am spus deja, o petrecere de vara cu prietenii se poate intinde pana tarziu in noapte. Nu strica sa aranjezi din timp sursele de iluminat. In gradina poti folosi faclii decorative sau lumanari protejate de cutii din sticla. Vor asigura un decor feeric pentru petrecerea ta.

Foloseste-te de cadrul natural

Avantajul unei petreceri in gradina este ca poti scoate in evidenta resursele bogate ale decorului verde. Cadrul natural al gradinii tale iti va usura munca in realizarea unui decor elegant pentru masa la care iti vei primi invitatii. Vei putea folosi orice stil de aranjament, de la rustic pana la unul rafinat, fara a parea nepotrivit.

Sursa foto: designorbreakfast.blogspot.com

Asigura confortul invitatilor

S-ar putea ca nu toti oaspetii tai sa tina pasul cu ritmul petrecerii, dar nici nu vor cauta neaparat un refugiu in casa. Asigura-te ca in gradina sau pe terasa ai cateva fotolii sau sezlonguri pe care acestia se pot intinde linistiti. Nu stica sa pui la indemana lor si cateva paturi, in cazul in care seara se va dovedi una racoroasa.

Improvizeaza o masa decadenta

In functie de tema petrecerii sau de meniul stabilit, poti improviza pentru a te prezenta oaspetilor cu un aranjament al mesei uimitor. Daca preferi fructele, poti incerca sa realizezi "frigarui" din fructe pentru a le servi oaspetilor. In acest caz, jumatatea scobita a unui pepene verde poate fi platoul pe care iti vei prezenta ineditele frigarui dulci!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare