Amenajarea gradinii

#gazon #cimbrisor #vinetica #vinarita #iarba tapului #plante pentru gazon #gazon de vara

Plante superbe si usor de ingrijit pentru gazonul de vara

Un gazon verde crud, bine ingrijit, ofera o priveliste minunata in jurul casei. Daca, insa, iti doresti ca gradina si curtea ta sa prinda culoare, nu ar strica sa ai in vedere cateva tipuri de plante pentru gazon, frumos colorate, usor de ingrijit si foarte practice.


1. Cimbrisorul

Aceasta planta medicinala cu flori mici, roz, poate fi folosita cu succes pentru a da un strop de culoare gazonului tau. Cimbrisorul imprastie un parfum delicat si proaspat si, in plus, nu iti va cauza probleme de ordin estetic, intrucat este o planta pitica.

Pentru a te bucura de cimbrisor in toata splendoarea lui, aminteste-ti doar sa il plantezi in zone insorite ale curtii si gradinii, in soluri cu un drenaj excelent.



Sursa foto: online-utility.org


2. Vinarita

Vinarita (Galium odoratum) este o alta planta perfecta pentru gazonul din jurul casei, cu atat mai mult cu cat emana un parfum dulce, foarte agreabil. In plus, atunci cand sunt strivite, frunzele vinaritei imprastie o aroma placuta de iarba proaspat cosita. Nu trebuie ignorate nici florile sale delicate, albe, care formeaza manunchiuri gingase.

Daca vrei sa te bucuri de vinarita in curte si gradina, planteaz-o in zonele semiumbrite sau chiar umbroase, insa doar in soluri cu un drenaj excelent.



Sursa foto: plantes-shopping.fr


3. Vinetica

Vinetica (Ajuga reptans) este o planta de gazon cu o dezvoltare rapida. Usor de ingrijit si aspectuoasa, multumita florilor sale violet-albastrii, vinetica se va simti excelent in zonele semiumbrite ale gradinii, in soluri umede, cu un drenaj bun.

Vinetica nu impresioneaza doar datorita florilor sale frumoase, ci si multumita frunzisului lucios, colorat in nuante de verde inchis impletit cu auriu, roz, purpuriu sau alb.

Retine, insa, ca vinetica risca sa se comporte ca o planta invaziva, de aceea nu ar strica sa o tii sub observatie.



Sursa foto: gardenerdirect.com


4. Iarba tapului

Iarba tapului (Epimedium grandiflorum) este alegerea ideala pentru zonele aride, insa umbroase, ale gradinii. Te confrunti cu dificultatea de a acoperi cu gazon respectivele petice din curte si gradina? Bazeaza-te iarba tapului, o planta cu flori rozalii-violacee, care nu creste mai mult de 20 cm.



Sursa foto: botanicallyinclined.wordpress.com

Sursa foto principala: gardensandplants.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului