Amenajarea gradinii

#mancare #pasari gradina #mancare pasari

Pregateste propria compozitie de mancare pentru pasarile din gradina

Ajuta pasarile sa supravietuiasca in aceasta perioada dificila, oferindu-le hrana. Pentru pasarile din gradina ta, poti pregati mancarea chiar la tine in bucatarie, folosind resturi alimentare. In acest fel, economisesti bani si ai satisfactia de a crea ceva cu mainile tale.

Iata cum sa pregatesti propria compozitie de mancare pentru pasarile din gradina:


1 Alege ingredientele potrivite

Pentru mancarea pasarilor, poti folosi resturi de branza, terci din ovaz, untura sau seu. Nu este recomandat sa folosesti grasime de curcan, deoarece aceasta este daunatoare pasarilor. Grasimea de curcan poate sa transmita boli sau poate ingreuna zborul pasarilor. Nu folosi in compozitie ingrediente sarate, precum baconul sau seminte si alune sarate.

Poti face, de exemplu, o compozitie din biscuiti digestivi, seminte obisnuite pentru pasari, alune fara sare, amestecate cu untura.


2 Pregateste compozitia

Compozitia hranitoare pentru pasari trebuie sa contina o parte grasime la doua parti de amestec uscat.

Pune ingredientele intr-un castron. Topeste grasimea intr-o tigaie si toarna-o peste compozitia uscata, apoi amesteca bine pentru omogenizare. Grasimea trebuie sa fie absorbita de alimentele uscate, iar noua compozitie nu trebuie sa se faramiteze, pentru ca pasarile sa poata ciuguli din mancare.


3 Stabileste modul de prindere

Daca ai suporturi sau hranitoare cu plasa, poti face bile din compozitie, pe care sa le tii in frigider peste noapte, pentru a se intari. Pune bilele in suporturile cu ochiuri mari, de plasa si prinde-le de copaci.

O alta varianta este sa pui compozitia moale intr-un borcanas de iaurt, gaurit pe fund. Trece o sarma prin mijlocul compozitiei, scotand capatul prin fundul recipientului. Lasa compozitia la frigider sa se intareasca. Indeparteaza borcanasul de plastic si fa un nod mare la unul dintre capetele sarmei pentru ca mancarea sa nu alunece. Prinde capatul opus de o creanga, in gradina.

Alege un loc adapostit din gradina, unde nu au acces pisicile si unde nu sunt curenti puternici de aer. Curata bine locul de zapada, pentru ca pasarile sa se poata hrani cat mai usor.

Sursa foto: edenproject.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare