Amenajarea gradinii

#pregatire gradina iarna #lucrari gradina #sfaturi gradinarit #gradina iarna #sfaturi practice

Pregateste-ti gradina pentru iarna! 4 sfaturi practice

Pregatirea gradinii pentru sezonul rece nu ar trebui sa fie o munca foarte dificila, in conditiile in care mare parte din lucrari se refera la strangerea resturilor si acoperirea plantelor perene. Iata ce trebuie neaparat sa faci in acest moment in gradina ta!

Curata gradina

Incepe operatiunea de curatenie de toamna cu indepartarea tuturor ramurilor imbatranite ale tufelor plantelor perene si ale arbustilor vesnic verzi. Este timpul sa efectuezi si o ultima tundere a gardului viu din gradina, pentru a-l proteja de greutatea zapezii ce se va aseza peste el. Strange toate aceste resturi impreuna cu frunzele uscate intr-un colt din gradina pentru a le transforma in compost. Este bine ca ramurile mai groase sa fie indepartate din acest amestec sau taiate cat mai marunt.

Adauga ingrasamant

Toamna este sezonul ideal pentru adaugarea ingrasamantului organic in gradina. Pana in primaravara acesta se va descompune incet sub stratul de zapada si vei avea un sol bogat in care sa asezi plantele tale preferate. Asigura-te ca terenul pe care imprastii gunoiul de grajd este curatat de toate resturile scuturate din arborii, arbustii si tufele tale din gradina. Ingrasamantul organic ingrasa solul doar daca intre el si pamant nu se suprapun straturi de frunze si alte resturi.

Protejeaza plantele de ger

Arbustii si tufele din gradina ta vor trebui protejati impotriva gerului in cazul in care zapada intarzie sa apara. Poti sapa usor in jurul tufelor de trandafiri cu o sapaliga de gradina radicand in jurul tulpinii un musuroi de 5-10 cm inaltime pentru a o proteja de frig. Este cazul sa iti indrepti atentia si spre pomii fructiferi si arbustii plantati la inceputul toamnei. Procedeaza in acelasi fel pentru a le proteja tulpina.

Adauga un strat protector

Dupa ce primul inghet si-a facut simtita prezenta in gradina ta, adauga inca un strat protector in jurul tufelor de flori si a arborilor si arbustilor din gradina. Foloseste amestec de rumegus si coji de lemn pentru a proteja radacinile acestor plante de venirea gerului. Adauga acest ultim strat protector doar dupa venirea frigului pentru a nu te pomeni ca rozatoarele isi fac cuiburi chiar la radacina plantelor din gradina ta.

Sursa foto: copywriter-yastrebova.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului