Amenajarea gradinii

#electrocutare #siguranta #pericole #scara #gradina #plante otravitoare

Prevenirea accidentelor in gradina

Accidentele in gradina nu sunt deloc neobisnuite, mai ales atunci cand nu iti iei masurile de siguranta necesare pentru gradinarit . Afla cum sa te protejezi impotriva accidentelor din gradina ta.



Coasa electrica pentru tuns iarba este cel mai periculos instrument din gradina ta, dar multe accidente pot fi produse si de ghivecele tale.

De la cazaturi si taieturi pana la probleme cu spatele provocate de ridicarea unor greutati, gradinaritul nu este lipsit de pericole daca nu iei masurile de siguranta necesare.

Cele mai multe accidente se produc atunci cand gradinarii cauta solutii rapide, nu au cunostintele sau experienta necesara pentru anumite operatiuni. In absenta unui plan de actiune si a pregatirii temeinice, accidentele se produc mai usor, fie si din ghinion.


Masuri de siguranta in gradina ta


Pentru a scadea riscul accidentelor in timpul gradinaritului trebuie sa accepti necesitatea masurilor de siguranta si sa nu te abati de la ele.

Evita pericolele de cazatura, de la placi care nu sunt fixate corect pana la furtunul uitat in iarba. Cand cari greutati in gradina, foloseste intotdeauna suprafete care iti ofera aderenta necesara.

Strange intotdeauna uneltele de gradinarit ascutite si tine-le departe de copii. Pentru protectia micutilor ar trebuie sa stii intotdeauna ce plante otravitoare cresc in gradina ta si sa-i inveti pe cei mici sa le evite.

Nu folosi niciodata echipament electric pe ploaie sau imediat dupa ploaie. Pentru a elimina pericolul de electrocutare, este indicat sa instalezi un intrerupator diferential RCD, care va preveni curentarea cu electricitate reziduala in cazul in care un cablu este taiat sau strivit.

Echipamentul de protectie in cazul folosirii uneltelor electrice este intotdeauna necesar, de la ochelari speciali pana la manusi izolatoare.

Nu lasa niciodata piscina gonflabila plina cu apa dupa ce copiii nu se mai joaca in ea si verifica intotdeauna combustibilii folositi la un gratar: trebuie sa fie complet stinsi inainte sa mergi la culcare.

Daca instalezi un iaz in gradina ta, asigura-te ca nu este un pericol pentru copii tai, fie cu plante mari in partea mai adanca a acestuia fie cu un gard in jurul lui.


Siguranta in folosirea unei scari


Scarile, chiar si cele cu doar cateva trepte, sunt unelte periculoase in gradina ta. Chiar daca esti convins ca stii ce faci, tine cont de cateva masuri simple de prevenire a accidentelor in gradina.

Nu te intinde niciodata, mai ales in partile laterale, atunci lucrezi pe o scara. Asigura-te ca scara functioneaza in conditii bune (nu a ruginit) inainte sa te urci pe ea.

Daca scara ta nu se sprijina in capete de plastic sau cauciuc, riscul de alunecare este mare. Asigura-te ca ai fixat scara pe un teren nivelat inainte sa te urci pe ea.

In cazul unei scari inalte, tine intotdeauna o mana pe ea, pentru a-ti asigura protectia in cazul in care iti pierzi echilibrul.

Urmeaza masurile de siguranta pentru prevenirea accidentelor in gradina ta, daca vrei sa te bucuri de un mediu sigur in care te poti relaxa cu adevarat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare